Het is alweer bijna 2016, elk jaar weer denk ik wat is het hard gegaan! Het afgelopen jaar was niet een van mijn favorieten jaren op persoonlijk gebied. Er is veel veranderd, veel weggegaan en veel verloren. Maar er zijn ook hele mooie dingen voor terug gekomen.
Op het gebied van veganisme daarentegen gaat het in Nederland steeds beter! Helaas lopen we nog steeds een beetje achter ten opzichte van Duitsland, maar we maken kleine stapjes in dit kleine landje. We kennen inmiddels diverse festivals zoals Vegfest waar ik dit jaar helaas niet aan toegekomen ben om over te bloggen maar waar Plantaardigheidjes 3de werd van de beste Nederlandse vegan bloggers en er was het Viva las vegas festival: de zomer editie in juli maar afgelopen maand ook de eerste echte Nederlandse vegan kerstmarkt!
Ontzettend leuk om gelijkgestemden te ontmoeten, in een wereld waarin het niet altijd even makkelijk is om al het dierenleed te zien zoals het echt is terwijl de rest van de mensheid het negeert en in stand houd. Hopelijk nog veel festivals in het verschiet! Vergeet niet om alvast 5 en 6 maart in je agenda te zetten want dan komt voor het eerst de beurs Veggie World naar Nederland!
In de supermarkten zie je het vegetarische en veganistische assortiment groeien, en er komen steeds meer bedrijven die inzien dat de toekomst plantaardig is. Het woord "vegan" is nog steeds in aantallen aan het stijgen wat betreft de keren dat het wordt opgezocht op het internet en in heel Nederland wordt minder vlees gegeten. De plofkip wordt bij de grote supermarkten niet meer verkocht in 2016; en het voedingscentrum gaat de schijf van 5 aanpassen naar meer plantaardig, zeker meer peulvruchten en minder vlees!
Voor mijzelf heb ik besloten een tikje rustiger aan te doen wat betreft bloggen: ik ga de aankomende dagen proberen (ach ik moet gewoon zeggen doen natuurlijk :-)) de 50 days of Green Happiness te volgen. Niet alleen om wat gewicht te verliezen, maar voornamelijk om weer wat lekkerder in mijn vel te gaan zitten en meer energie te krijgen. De laatste tijd kook ik wat minder gezond en de inspiratie was de afgelopen 2 maanden op een laag pitje. Dit is niet omdat ik het niet meer leuk vind, integendeel!, maar geheel te wijten aan allerlei persoonlijke omstandigheden die ik even een plek moet geven.
Een aantal recepten staan nog klaar om uitgewerkt te worden dus die komen de aankomende weken nog voorbij op Plantaardigheidjes. En misschien vinden jullie het ook wel leuk als ik over mijn ervaringen met de 50 days of Green Happiness schrijf? Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat ik helemaal niets zelf bedenk, dus er komt vast nog wel wat uit mijn vingers :-)
Ook staan er een aantal ontzettend leuke workshops op de planning waar ik heel erg veel zin in heb om te volgen en naar uitkijk! Maar daar vertel ik natuurlijk te zijner tijd over. Ondertussen kan ik lekker nadenken over wat ik met mijn blog wil.
De favorieten van afgelopen jaar?
Natuurlijk was ik ontzettend trots dat er een foto van mijn Gierstsalade met courgette-tahin dressing in de Allerhande stond! Maar ik kreeg er daarnaast ook erg enthousiaste reacties over,
Ook de Engelse tempeh pie met bier was een groot succes, wat kan tempeh toch lekker zijn!
De Seitan Babi Pangang was voormijzelf een eureka momentje, wat fijn dat ik weer een Babi Pangang als bijna-vanouds kan eten!
Het gerecht, Quinoa met rode kool Thaise dressing en gember seitan, waarmee ik meedeed aan de Lima wedstrijd (maar helaas net niet heb gewonnen) was ook een groot succes.
De Mexicaanse pompensoep kwam hier vaker op tafel, en zal ook zeker nog vele malen terugkeren; heerlijk met pita chipjes!
Klapstuk was toch wel de Vegan Filet Americain. Nav een facebook hype heb ik mijn eigen versie gecreeerd en het werd een mega succes! Nog steeds een van de meest bezochte recepten op mijn blog.
Natuurlijk wens ik al mijn lezers en volgers een fantastisch 2016! Ik hoop dat dat toch wel hét jaar wordt waarin op elke kaart in elk restaurant een vegan optie is, waarin toch hopelijk nu echt een Veganz winkel wordt geopend en de producten van vegetarische vleesvervangers inzien dat eieren en melk in hun producten totaal onnodig zijn.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Keep going, girl!
BeantwoordenVerwijderen