Lieve lezers en volgers, zouden jullie willen stemmen op dit recept op de site Happy Veggie?
Ik waardeer het enorm als jullie die moeite zouden willen nemen. Je maakt dan ook kans op een mand vol lekkers van het merk Lima!
Klik hier om te stemmen
Wat is het voor een recept?
Het beste en fijnste uit twee werelddelen: de heerlijke smaken uit Azië waarin zoet, zuur en pittig zit verwerkt en het ontzettend gezonde quinoa uit Zuid-Amerika. Quinoa laat zich verrassend goed combineren met vele smaken van zoet tot hartige gerechten; je kan her dus naar hartenlust mee variëren.
Deze seitan komt uit een pot, van Lima, en is een stuk prettiger en lekkerder dan de kleine stukjes die ik meestal tegenkom van andere merken. Ze zijn wat groter dus dan kun je zelf nog beslissen of je ze wat kleiner maakt of wat grover laat, ideaal.
Quinoa met rode kool Thaise dressing en gember seitan
1½ cup quinoa van Lima
½ rode kool
½ komkommer
½ (rode) paprika
3 bosuitjes
10 cm dikke winterpeen
limoen
verse koriander
sesam zaadjes
dressing:
2 el sesamolie
4 el milde shoyu van Lima
2 el ahornsiroop
2 el balsamico azijn
gember seitan:
1 pot seitan van Lima
4 el milde shoyu van Lima
3 cm dik stukje verse gember
2 tenen knoflook
2 el plantaardige olie
Kook de quinoa in 3 cup water ongeveer 12 minuten met afgesloten deksel. Na de 12 minuten van het vuur afhalen en met gesloten deksel nog 5 minuten laten staan, daarna los roeren met een vork.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika en de winterpeen in dunne reepjes. De bosui in fijne ringetjes snijden. Meng de groentes door de quinoa en roer de dressing erdoor. Knijp een limoentje boven de salade uit.
Voor de seitan doe je de shoyu, geraspte gember, knoflook en olie in een schaaltje en meng je alles goed. Snijd de seitan in iets kleinere blokjes. Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de seitan al roerend terwijl je steeds kleine scheutjes shoyu/gember mengsel toevoegt.
Wanneer de seitan mooi verkleurt en de shoyu gember is opgedroogd kun je deze bovenop de quinoa salade serveren. Besprenkel met sesamzaadjes en verse koriander.
Lijkt je dit recept heerlijk, heb je het al gemaakt? Stem dan op dit recept! Je maakt kans op een mand vol lekker van Lima! Klik hier om te stemmen
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Done :) Maar kun jij nu zelf ook winnen, of is het vooral om de eer ?
BeantwoordenVerwijderenJazeker, bij de meeste stemmen kunnen de bloggers een Dille & Kamille bon winnen! Een van mijn favoriete winkels, dus dat is zeer welkom. Maar het is ook leuk dat mijn blog misschien wat bekender wordt, dat zou ik ook niet vervelend vinden ;-)
Verwijderen