Ik las onlangs een artikel over hoe de producten van Knorr worden gemaakt "Op bezoek bij chef Anton". In het artikel wordt geschreven dat een kok in Nederland aan de gang gaat en wanneer het gerecht naar smaak is dat het dan wordt het recept opgestuurd en dat ze in Duitsland het recept omzetten tot een houdbare variant in poedervorm. Vroeger gebruikte ik dat soort zakjes en marinades: makkelijk maar ik vond het ook nog eens erg lekker! Doordat er altijd wel een weipoeder of iets anders dierlijks inzit kook ik al heel lang niet meer met deze zakjes. Maar zo nu en dan heb ik trek in die nostalgische smaak van vroeger. Na het lezen van het artikel besloot ik een seitan recept uit Street Vegan om te vormen tot een babi pangang variant. Het smaakte heerlijk! Natuurlijk is het niet precies zoals de dierlijke variant, maar de saus is echt perfect! En eerlijk is eerlijk: het is voor veel meer personen dan twee, maar Rick en ik hebben onze buik rond gegeten hiermee :-)
Seitan Babi Pangang 3-4 pers
½ blok tofu
3 el ketjap manis
½ ui, grof gesneden
3 tenen knoflook, grof gesneden
1 middelgrote wortel, in plakjes
1 stengel selderij, in stukjes
1 el limoensap
1 1/4 cup tarwe gluten
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el laos
1 - 1½ tl zout
plantaardige olie om in te bakken
Babi Pangang saus:
½ ui, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijn gehakt
200 ml uienbouillon
1 tl gemberpoeder
1 tl sambal
4 el tomatenpuree
1 el mirin
2 el kokossuiker (of een andere suiker of zoetstof)
1 el ketjap manis
plantaardige olie
gekookte rijst voor 2 personen
geroerbakte groente voor 2 personen (ik heb broccoli en bloemkool een paar minuten gewokt, simpel!)
Ik heb eerst de saus gemaakt, die kun je makkelijk warm houden en dan kun je je daarna helemaal richten op de seitan stukjes en het roerbakken van de groentes:
In een sauspannetje wat olie verhitten, hierin de ui glazig bakken. Voeg de knoflook toe en roer even door. Voeg de bouillon, gemberpoeder, sambal, tomatenpuree, mirin, suiker en ketjap manis toe en laat voor een minuut of 10 zachtjes koken. Ik heb de staafmixer erin gezet voor een mooie gladde saus. Houd warm tot serveren.
In een keukenmachine de tofu samen met ketjap manis zo glad mogelijk maken. Stop zo nu en dan om de tofu van de zijkanten naar benden te schrapen. Voeg vervolgens de ui, knoflook, wortel, selderij en limoensap toe en laat de keukenmachine nog eens een minuut draaien terwijl je zo nu en dan weer de zijkanten naar beneden schraapt zodat alles echt meegaat en er geen stukjes meer inzitten.
In een kom voeg je de tarwegluten, knoflook- en uienpoeder en laos samen met flink wat zout. Voeg hier het tofu mengsel aan toe en kneed alles goed door (ik gebruik hiervoor gewoon mijn handen) voor een paar minuten. Je voelt dat de gluten op een gegeven moment gaan werken. Wanneer je er een langwerpig brood van kan maken en het in vorm blijft is het goed.
Leg in de lengte en snijd er dunne plakken van ongeveer een halve cm van.
Verhit in een grote koekenpan een laagje plantaardige olie die een hoge temperatuur aankan. Bak de plakjes seitan tot ze knapperig en gekleurd zijn aan beide kanten. Let wel op dat het soms erg hard kan gaan, laat het niet verbranden.
Serveer de plakjes seitan babi pangang met de saus er een beetje heen, de rest van de saus serveer ik ernaast. Geef de rijst en groente ernaast.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt en het werd gesmaakt! De seitan was overheerlijk en de saus was ook super.
BeantwoordenVerwijderen