Marokkaanse kikkererwten met spinazie en tomaten

Kikkererwten, als je veganistisch wil gaan eten kom je allerlei recepten tegen met kikkererwten. Van hummus tot stoofpotten. Maar ik vind kikkererwten vies. Hoe graag ik het ook lekker wil vinden en hoeveel kansen ik het ook heb gegeven ik vond ze melig en vreselijk. Tot vandaag.
Ik wilde deze peulvruchtjes met al hun prachtige voedingswaardes (naast eiwit heel veel lysine en tryptofaan, vitamine B1, B6, foliumzuur magnesium, ijzer, kalium, calcium en zink, ik bedoel maar je moet ze bijna wel eten!) nog een kans geven en dat was dat ik ze eens niet uit blik ging gebruiken maar dat ik de gedroogde versie ging weken en daarna zelf koken.
Ik had ze al een tijdje in huis omdat ik hoorde dat het zoveel lekkerder was, maar tot nu toe had ik mijzelf er nog niet toe kunnen zetten. Tot mijn zus de Marokkaanse kikkererwten met tomaten en spinazie uit  quick-fix vegan van Robin Robertson uitkoos. Een goed moment om ze uit te proberen!

Een ding is zeker nooit meer kikkererwten uit blik voor mij. Wat zijn ze lekker! Veel knapperiger en smaakvoller! Ik ben blij, want ook ik kan nu deze voedingsbommetjes gaan gebruiken in mijn gerechten. Dank zus :-)Marokkaanse kikkererwten met spinazie en tomaten
1 el olijfolie
1 gele ui, gesneden
1 paprika, gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
4 theelepels Marokkaanse kruiden ( ik heb een Râs al hânout mix gebruikt)
spinazie (ik had nog een zak over dus niet gekeken naar de hoeveelheid)
2 blikken stukjes tomaat in sap (sap niet afgieten)
3 cups kikkererwten (zelfgekookte!) of anders 2 blikken 
zout en peper naar smaak

In grote pan olie verhitten. Hierin bakken: ui, knoflook en paprika tot alles zacht is (5 minuutjes). Vervolgens de kruidenmix toevoegen, de spinazie, tomaten en het sap, en uiteindelijk de kikkererwten.
Alles zo'n 12-15 minuten lekker laten pruttelen.

Wij hebben het gegeten met wat Bulgur erbij. Echt een smakelijk recept die aan te raden is!
En morgen mee als lunch, want het is enorm veel..

Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

 1. heb eens hummes gegeten op een feestje dat door aceituna catering werd verzorgd, deze was supper

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemiddag, ik vraag me af waarom er blik tomatenstukjes worden gebruikt. Verse tomaten lijken me een stuk meer smaak geven. Morgen ga ik het gerecht maken, het ziet er heerlijk uit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat de tomaten in mei niet altijd even mooi rood en zoet zijn. En vaak het gemak de mens dient. Maar varieer en pas gerust zelf aan natuurlijk :-)

   Verwijderen
 3. Heb het gerecht gisteravond gemaakt en gemixt met rijst, erg lekker en snel klaar! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn 2 blikken kikkererwten? Er zijn blikken van 400gr maar ook van 800gr?
  bij voorbaat dank!

  BeantwoordenVerwijderen