Groningen: Restaurant Voilà

We hebben hier, bij Restaurant Voilà, al veel vaker gegeten, meer dan ik erover geblogd heb (zoals hier in 2012, en nog een keer ik in 2012, of eind 2012, of deze keer met collega's). Maar toen ze van de week op facebook hun nieuwe vegan voorgerecht toonden wilde ik direct nog een keer. Het zag er prachtig uit!

Bij Voilà krijg je voor een vast bedrag een 5 gangen menu. Je kan niet kiezen, maar wel aangeven of je vegetarisch wil of, veganistisch, maar ook als je bepaalde ingredienten echt niet lust of allergisch bent kun je dat doorgeven bij de reservering. Heerlijk geen keuze stress! En wat mij betreft mag er alles langskomen op mijn bord behalve dierenleed dus ik liet mij weer volledig verrassen.

Het werd dan ook weer een waar feestje op het bord. Ik had gehoopt dat we buiten konden zitten op het (rookvrije!) terras zodat de foto's mooi licht en scherp zouden worden, maar daar was het net iets te fris voor. Gelukkig wel een goede impressie er van kunnen maken! 

Weer veel nieuwe smaakjes en ideetjes opgedaan, erg leuk, De wijnen waren weer zalig, maar die heb ik ditmaal echt niet onthouden. Ik hoop dan ook dat ik de gerechtjes zelf redelijk goed heb onthouden.


De amuse met rode biet en appel en gepofte rijst.


Het voorgerecht wat er voor zorgde dat we weer gingen eten bij Voilà, is het geen prachtig gerecht? Tartaar van tomaat en avocado met in het midden een bouillon van dille en komkommer met zoetzure komkommer, gepofte rijst en ontzettend lekkere roseval chipjes.


Een koude soep, gazpacho met eromheen een creme van (gepofte?) paprika, mooie olijfjes en olijvenkruim die erg smaakvol was.Dit was een van de verrassende gerechten van de avond, zo'n mooie smaakervaring! Het was bulgur, tomaatjes, zeekraal, lamsoor, paddenstoeltjes en geschaafde truffel met eromheen een hele smaakvolle bouillon gemaakt met geroosterde tomaatjes uit de green egg. Een mooie diepe rokerige smaak zat er aan. Ik was blij dat de sous-chef even kwam uitleggen hoe dit gerecht was gemaakt!


Het hoofdgerecht, met nog meer ingrediënten bereidt in de green egg. Ik wil er nu ook een, dat is duidelijk. De verrassing voor mij was toch wel de koningsoesterzwam. Wat een mooie stevige structuur en mooie smaak! Deze was geinfuseerd met een kruidenolie wat het een hele krachtige smaak gaf. Verder courgette, een quenelle van zoete aardappel, groene asperges, geconfijte tomaatjes, doperwtjes en doperwtjescreme en een rode creme waar ik echt even niet meer weet waar die van was gemaakt (gepofte paprika?) :-) Het dessert heb ik helaas niet goed op de foto gezet (was het de wijn?), er werd namelijk nog een cantaloupe soepje erbij in geschonken aan tafel (zie afbeelding in de collage bovenaan). Maar die foto was helaas niet scherp. Dan maar deze! Wat het precies was kan ik ook niet meer navertellen, maar duidelijk is dat het een dessert is van rode vruchten en een sorbet. Erbij dus een cantaloupe soep die je erbij moet fantaseren ;-) 

W.A. Scholtenstraat 39 
9711 XB Groningen Print Friendly and PDF

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal héérlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Ziet er prachtig en smaakvol uit ! Chique ook, trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het eten is chique, de service is keurig, maar de sfeer is absoluut niet opgedirkt en stijfjes hoor. Je kan hier echt helemaal jezelf zijn, gelukkig!

   Verwijderen
 3. Wow, als ik ooit in Groningen ben wil ik hier zeker gaan eten!
  Goede tip, bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga 29 augustus weer <3 Omdat wij vanuit Utrecht moeten komen, plannen we ons dagje treinen door Nl zo, dat we in Groningen voor het avondeten zijn ;-) Zit me er nu al helemaal op te verheugen!

  BeantwoordenVerwijderen