Vorige week vierde een collega zijn 12,5 jarige jubileum op het werk. Vanuit het bedrijf krijg je dan een leuk bedrag om uit eten te gaan. Gelukkig koos deze collega om bij Restaurant Voilà te gaan eten! Restaurant Voilà is mijn lievelings restaurant in Groningen en ik ben er samen met Rick al vaker geweest (zie *hier*) . Wanneer je het op tijd bij de reservering aangeeft maken ze met liefde een geheel plantaardig 5 gangen menu voor je klaar.
Van de negen collega's gingen we met z'n drieën voor een veganistisch menu, erg leuk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer heel goed weet wat ik heb gegeten, er zitten ook zoveel onderdelen in een gerecht! Maar lekker was het zeker. Ik zat helaas niet op de juiste plek qua belichting en het is natuurlijk kunstlicht, maar ik heb mijn best gedaan het zo mooi mogelijk vast te leggen, wat toch wel erg lastig is met dat sfeerlicht.
We kregen, omdat er drie vegans onder de groep waren 2 amuses (waarom weet ik niet, maar leuk is het natuurlijk zeker :-))
De eerste amuse was in een conserveblikje een lekkere fijne salade van tomaat, ui en basilicum met plantaardige kaviaar en toast.
De tweede amuse een soepje van pastinaak en nog een groente en erbij een kruim van hazelnoot.
Het voorgerecht vond ik echt het prachtigste gerecht wat ik ooit geserveerd heb gekregen. Bijna zonde om aan te beginnen! Het was een avocado crème, en tomaatjes op verschillende wijzes bereidt met kruiden en bloempjes..
Als wijn dronken we hierbij de Bodegas Comenge Verdejo, Rueda. Een ontzettend verrassende heerlijke wijn.
Daarna kregen we een ontzettend lekkere pompoensoep. Deze was verrassend krachtig van smaak! Later vertelde Hans, de eigenaar van Voilà, dat het recept van deze pompoensoep in de eerstvolgende uitgave van Noorderland komt! In de gaten houden dus :-)
Ons hoofdgerecht bestond uit een zoete aardappel puree, gerookte (!) en gegrilde courgette, gebraiseerde spinazie, gekarameliseerde (?) zilveruitjes en een saus van paprika. Met name de courgette en de spinazie waren echt heel smaakvol. Hierbij kregen we de wijn: Bruno Sorg Riesling.
Terwijl de andere een kaasplankje kregen, kregen diegene die voor een vegan menu hadden gekozen een "alternatief" plankje. Met heerlijk gezouten nootjes, broodjes, door het huis gemarineerde olijven, zalige uienchutney en... dat heerlijke tomaten - uienmengsel met basilicum welke ook in de eerste amuse werd geserveerd. Gelukkig heb ik gevraagd wat er in dit mengsel zat en hoop ik alles te hebben onthouden. Dit heb ik later nog geprobeerd thuis te maken (nog zo makkelijk niet!).
Hierbij kozen we ipv een port voor een Portugese wijn: Niepoort Gestolen Fiets
Als dessert kregen we iets heel aparts. Ze hadden een mengsel van gin - tonic gemaakt, wat ter plekke werd geschonken over bolletjes sorbet ijs. Ook zaten er bolletjes komkommer in die met een infusie van rozemarijn wel 5 keer is gevacuümeerd. Ik heb zelf nu een vacuumeer apparaat, dus was erg geïnteresseerd hoe het tot stand was gekomen :-). Erbij komkommerkruid en -bloemetjes. Het was een leuk gerechtje, maar wel erg sterke smaken!
Jammer jammer van het slechte licht, het doet zo geen recht aan het eten! Snel weer een keer terug met Rick om er weer te gaan eten, want die heeft veel lekkers gemist.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ooh, ik heb daar laatst ook een volledig veganistisch menu gegeten en inderdaad zooo lekker! Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik veel lekkerder heb gegeten dan mijn vriend die wel vlees en vis eet. De eerste twee gerechten en het alternatief kaasplankje heb ik ook gehad, helemaal geweldig! Wat jammer dat ik in Utrecht woon en het restaurant in Groningen is ;-)
BeantwoordenVerwijderenWauw, het ziet er allemaal heel mooi uit. Ik heb al een tijd niet meer geprobeerd om foto's te maken in restaurants omdat het met avondlicht inderdaad nooit zo mooi wordt als in het echt (al vind ik jouw foto's nog goed gelukt hoor!). Een van mijn favoriete restaurants is de Kop van 't Land in Dordrecht en de kok daar maakt de prachtigste gerechten maar ik kan ze met foto's toch geen eer aan doen (behalve misschien in de zomer aan een buitentafel) dus als ik er ben geniet ik gewoon van het eten en probeer ik alles te onthouden (inderdaad nog best een uitdaging als er zoveel elementen zijn). :) Leuk om te zien dat ze bij Voilà ook van die lekkere dingen voor veganisten maken.
BeantwoordenVerwijderen