We zijn al eerder naar Restaurant Voilà in Groningen geweest, we waren toen enorm enthousiast wat ze voor ons konden betekenen. Vrijdag avond hebben we onszelf opnieuw op een heerlijk avondje getrakteerd.
Het is niet alleen maar uit eten gaan wat je doet bij Voilà, het is gewoon een herinnering die je creeert, met je ogen, met je smaak en met je gevoel.
De gerechten zijn zo prachtig opgemaakt, de smaken goed gebalanceert, de bediening van een topniveau en de kwaliteit hoog.
Al voorgerecht kregen we een bietencapraccio, erboven een salade van bleekselderij, sinaasappel en hazelnoot, erboven een micro salade en een toast van desembrood, afgemaakt met truffel. Als finishing touch prachtige bloemen waaronder de Indische kers die erg verrassend qua smaak was.
We kregen er een mooie Touraine Sauvignon blanc bij geserveerd.
Daarna kwam een heerlijke bouillon met paddenstoelen, bosui en verse tuinkruiden met vers desembrood erbij geserveerd. Deze soep was zo zalig! Ik wilde die hele terrine wel oplikken :-)
Hierbij kregen we Cuvee Cygnus uit Tsjechië.
Het hoofdgerecht was een schilderij om te zien, persoonlijk door de kok naar ons gebracht :-) Er waren heerlijke aardappeltjes die na het koken gegrild waren met kerriekruiden, gegrilde groene asperges, honing tomaatjes aan het takje uit de oven, en tomaatjes die in iets heel erg lekkers waren gemarineerd (géén idee meer wat precies :-)) met heerlijke zwarte olijfjes en balsamico dressing.
Ook hierbij hadden we de Cuvee Cygnus uit Tsjechië.
In plaats van een kaasplankje die "normale" gasten krijgen, kregen wij een alternatief plankje, en deze was lekker en leuk! De uien-pruimen chutney was zalig, het kletzenbrood uit Zwitserland was heerlijk en de noten een fijne toevoeging. Leuke creatieve oplossing in plaats van het standaard kaasplankje.
Rick en ik hebben allebei een andere port hierbij uitgekozen. Rick heeft een 10 jarige Niepoort Tawny gekozen en ik nam de iets mildere Niepoort Tawny Dee. Allebei waren we heel erg blij met onze eigen keuze.
Als nagerecht kregen we een prachtig dessert met rode vruchten, als ik mij goed herinner een sorbet van citroenmelisse en munt, een vruchtenijs met rum en een balsamico stroop erbij. De smaken van dit nagerecht gingen perfect samen met de dessertwijn die we erbij kregen: een Elysium , een Californische dessertwijn die gemaakt wordt van de Black Muscat druif.
Al met al weer een heerlijke avond !
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hmm, het ziet er heerlijk uit allemaal. Fijn dat ze perfect rekening houden met jullie wensen.
BeantwoordenVerwijderen