Groningen: Restaurant Voilà

We zijn al eerder naar Restaurant Voilà in Groningen geweest, we waren toen enorm enthousiast wat ze voor ons konden betekenen. Vrijdag avond hebben we onszelf opnieuw op een heerlijk avondje getrakteerd.
Het is niet alleen maar uit eten gaan wat je doet bij Voilà, het is gewoon een herinnering die je creeert, met je ogen, met je smaak en met je gevoel.

De gerechten zijn zo prachtig opgemaakt, de smaken goed gebalanceert, de bediening van een topniveau en de kwaliteit hoog.


Al voorgerecht kregen we een bietencapraccio, erboven een salade van bleekselderij, sinaasappel en hazelnoot, erboven een micro salade en een toast van desembrood, afgemaakt met truffel. Als finishing touch prachtige bloemen waaronder de Indische kers die erg verrassend qua smaak was.
We kregen er een mooie Touraine Sauvignon blanc bij geserveerd.


Daarna kwam een heerlijke bouillon met paddenstoelen, bosui en verse tuinkruiden met vers desembrood erbij geserveerd. Deze soep was zo zalig! Ik wilde die hele terrine wel oplikken :-)
Hierbij kregen we Cuvee Cygnus uit Tsjechië.Het hoofdgerecht was een schilderij om te zien, persoonlijk door de kok naar ons gebracht :-) Er waren heerlijke aardappeltjes die na het koken gegrild waren met kerriekruiden, gegrilde groene asperges, honing tomaatjes aan het takje uit de oven, en tomaatjes die in iets heel erg lekkers waren gemarineerd (géén idee meer wat precies :-)) met heerlijke zwarte olijfjes en balsamico dressing.

Ook hierbij hadden we de Cuvee Cygnus uit Tsjechië.


In plaats van een kaasplankje die "normale" gasten krijgen, kregen wij een alternatief plankje, en deze was lekker en leuk! De uien-pruimen chutney was zalig, het kletzenbrood uit Zwitserland was heerlijk en de noten een fijne toevoeging. Leuke creatieve oplossing in plaats van het standaard kaasplankje.

Rick en ik hebben allebei een andere port hierbij uitgekozen. Rick heeft een 10 jarige Niepoort Tawny gekozen en ik nam de iets mildere Niepoort Tawny Dee. Allebei waren we heel erg blij met onze eigen keuze.


Als nagerecht kregen we een prachtig dessert met rode vruchten, als ik mij goed herinner een sorbet van citroenmelisse en munt, een vruchtenijs met rum en een balsamico stroop erbij. De smaken van dit nagerecht gingen perfect samen met de dessertwijn die we erbij kregen: een Elysium , een Californische dessertwijn die gemaakt wordt van de Black Muscat druif.

Al met al weer een heerlijke avond !
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Hmm, het ziet er heerlijk uit allemaal. Fijn dat ze perfect rekening houden met jullie wensen.

    BeantwoordenVerwijderen