Groningen: Restaurant Voilà

Restaurant Voilà zit sinds een jaar in Groningen en serveert gerechten zonder een keuze menu. Ze serveren het diner volgens het Franse table d'hôtes-principe: elke avond een dagelijks wisselend 5-gangen diner voor €35,00. Op hun website gaven ze aan ook aan dieetwensen te kunnen aanpassen.

Na een e-mail gestuurd te hebben met onze vragen werd ik 5 minuten na het versturen al teruggebeld. "Natuurlijk kan dat!". Alleen wel even van te voren bij de reservering laten weten zodat ze er rekening mee konden houden.

Afgelopen zaterdag avond was het dan zover. Omdat Rick alweer 41 jaar wordt besloten we hier onszelf lekker te laten verwennen. En dat is gelukt!
Helaas konden de twee laatste gerechten niet op de foto vanwege te weinig licht, maar hieronder een impressie wat ons geserveerd werd:



Als voorgerecht een Tabouleh met daarop een microsalade, gegrilde courgette, toast van biologisch brood en saus/dressing van dadels en ik geloof balsamico azijn. Ontzettend mooi opgemaakt en het smaakte ons zalig.
Erbij hadden we een zalige witte wijn genaamd Esporão Reserva Branco uit 2010.

Als tweede gang kregen we een tomatensoep met verse groene kruiden die opgediend werd in een terrine. Geserveerd met heerlijk biologisch brood en croutons.

Daarna het hoofdgerecht: linzen gaargestoofd in een paddenstoelenboullion, met paddenstoelen, superzachte zoete tomaten en spinazie. Dit was zo ontzettend lekker! Zo smaakvol en kruidig. Dit zou ik zo graag vaker willen eten..
Erbij hadden we een Pinot Noir uit Zwitserland. Deze was erg zacht en paste prima bij het eten!

In plaats van een kaasplankje en een nagerecht kregen wij maar liefst twee nagerechten!
Als eerste gegrilde ananas geregen aan rozemarijn met een rabarbersiroop erbij. Erbij een Eiswein uit Duitsland genaamd Nachtgold.

Daarna een heerlijke fruitsoep (ik weet even de chique benaming hiervoor niet meer) van meloen. Hierin een bolletje wijnsorbet (van Heeren van Alede) en rode vruchten gemarineerd in wodka en bestrooid met de verse citroenmelisse van De Keukentuin. Hierbij hadden we een Moscato d'Asti - fruitige lichte Italiaanse dessertwijn.

We lieten ons de wijnen erbij schenken die ze aanbevolen en dat kan ik iedereen, die van wijn houdt, zeer aanraden. Ik heb nog nooit zo'n lekkere witte wijn als de Esporão geproefd!

Al met al een geweldige ervaring met gastvrije en enthousiaste mensen met veel kennis van zaken. Wij gaan hier zeker vaker naar toe!

Restaurant Voilà
W.A. Scholtenstraat 39
9711 XB Groningen


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten