Leeuwarden: High Tea bij Eetcafé Spinoza


Tussen kerst en oud & nieuw ben ik met een vriendinnetje naar Restaurant Spinoza gegaan in Leeuwarden voor een vegan high tea! Eerder hebben we al twee geweldige buffetten meegemaakt bij Spinoza, daarover kun je hier (mei 2016) en hier ( oktober 2016) meer lezen.

Spinoza is een restaurant in het centrum van Leeuwarden. Het is geen vegetarisch of vegan restaurant, maar wel echt ontzettend uitgebreidde vegan mogelijkheden: er is zelfs een speciale vegan kaart! Eigenlijk zou het beter zijn als deze gerechten gewoon tussen de niet-vegan gerechten door op het menu zouden staan zodat iedereen deze kan kiezen omdat het lekker klinkt, maar hey.. welk restaurant heeft nou zoveel oog voor vegans?

Ze serveren dus ook high tea's en high wines voor vegans. Geef het even aan bij reservering en je weet zeker dat je allerlei lekkers op tafel krijgt.


Je krijgt onbeperkt water voor thee. De divierse theesoorten staan op tafel in glazen potten. De theekaart legt uit wat voor een thee het is, en hoe lang deze moet trekken. Er staat zelfs een wekkertje bij om het te timen. Ergens wel verstandig omdat door het kletsen je de thee nog wel eens wil vergeten :-)


Je krijgt voor EUR 22,50 naast een ruime keuze aan thee het volgende: een heerlijk tomatensoepje met room, krokante bladerdeeg soepstengels  en twee soorten sandwiches: een belegd met wilmersburgerkaas en de ander met kikkererwten omelet. Erg lekker!


Van de enorme hoeveelheid aan zoete lekkernijen weet ik helaas niet alles meer te benoemen maar ik ga mijn best doen :-) Er waren zoete aardappelbeignets, heerlijke chocolade gevuld met slagroom, een stukje frisse cheesecake, zalige chocoladetaart (die twee puntjes hadden we als laatste bewaard en waren echt heel lekker). De boterkoek vond ik echt een verrassing, dat heb ik zo lang niet gegeten, echt heel goed van smaak! Er was een dadel met chocolade; stukje carrotcake, truffels, heerlijke appelgebak van bladerdeeg en het allerlekkerste vond ik de soort van marshmellowcake met oreo bodem.


Met een volle buik , voldaan van de gezelligheid gingen we naar huis. Wij vonden het echt de moeite waard en wie weet komt er een vegan high tea meeting wanneer het weer wat mooier weer wordt!

Eetcafé Spinoza
Eewal 50-52
8911 GT Leeuwarden
058 - 212 93 93Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten