Vegan omelet met zoetzure saus

Kunnen jullie het buffet nog herinneren van Spinoza een aantal weken geleden? Daar at ik een ontzettend lekkere vegan omelet. Ik moest enorm lachen, maar was natuurlijk ook erg trots toen de kok vertelde dat hij het gebaseerd op mijn recept van mijn blog! En dat had ik dus gewoon helemaal niet door :-) Erg toch!
Maar hij had wel wat aangepast en met die informatie ging ik aan de slag met mijn eigen recept. Ik hoop dat jullie dit nieuwe recept ook kunnen waarderen,

De methode is wat anders geworden (oven ipv in de koekenpan) en er is bakpoeder aan toegevoegd. Het was erg lekker geworden! Eigenlijk had ik ook de hoop dat het afgekoeld de volgende dag ook lekker op een broodje zou zijn, maar dat vond ik toch wat teleurstellend. Koud is het niet zo lekker dus eet het lekker warm en vers uit de oven.

Ontzettend leuk gerecht voor een buffet of potluck! Ik heb er gestoomde broccoli bij gegeten om het een maaltijd te maken.


Vegan omelet met zoetzure saus

1 grote ui, gesnipperd
½ bakje champignons, klein gesneden

2 pakjes silken tofu van Clearspring of Mori Nu (totaal 600 gram)
1 cup kikkererwtenmeel
2 el maizena
1 tl bakpoeder
4 el edelgist
1 tl kurkuma
1 tl kala namak (zout met ei-smaak) of gewoon zout
olie
versgemalen peper

1 pakje tomatenpassata (gezeefde tomaten ongeveer 500 gram)
150 ml zoete chilisaus
(wil je het meer naar foe yong hai saus laten smaken voeg dan 4 volle el pindasaus toe)

Meng de tomatenpassata met de zoete chilisaus en laat op een laag vuur zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 200°C.

In een koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui en champignons bakken tot ze geslonken zijn en bijna beginnen te verkleuren.

Meng in een keukenmachine (of blend met een staafmixer) de volgende ingrediënten:
2 pakjes (600 gram) silkentofu, 1 cup kikkererwtenmeel, 2 el maizena, 1 tl bakpoeder, 4 el edelgist (of meer indien je wenst), 1 tl kurkuma, 1 tl kala namak (die kun je ook op het einde over de omelet heen strooien voor nog meer ei-smaak). Blend tot een gladde massa. Proef of het zout genoeg is, en pas eventueel aan.

Heb je een pan die in de oven kan dan kun je die gebruiken, zo niet dan gebruik je een taart of boterkoek vorm (Ø23 cm) : meng het champiginon- uienmengsel door de tofu- kikkerwtenmengsel. Giet in de vorm of pan.

Zet in de oven voor 25 minuten. Keer vervolgens de omelet voorzichtig om (gebruik hier bijvoorbeeld een bord of een snijplank bij) en bak de andere kant ook nog even tot deze ook goudbruin kleurt.

Breng eventueel de zoetzure tomatensaus nog wat op smaak met zout en peper.
Serveer de vegan omelet gesneden in punten met de saus erbij.



Print Friendly and PDF

1 opmerking: