Vegan Foe Yong Hai

Foe Yong Hai was altijd een van mijn favorieten gerechten bij de Chinees. Als vegan zijnde is dat wat lastiger te bestellen :-) Tot ik de tomatensaus van een ander recept proefde en daar eigenlijk de foe yong hai tomatensaus in herkende. Verder was het zoeken naar een recept voor een omelet zonder ei en die vond ik! Ui en champignons erbij en klaar was het idee.



Vegan Foe Yong Hai
1 ui, gesnipperd
8-10 champignons, in plakjes
1 pak silken tofu
2 eetlepels edelgist

½ theelepel kurkuma
½ cup kikkererwtenmeel (gram flour)
1 eetlepel maizena
olijfolie
kala namak en peper

Saus:
1 pak tomaten passata (gezeefde tomaten)
2 volle eetlepels pindakaas
1 á 1½ theelepel pittige Thaise chilisaus (eventueel met knoflooksmaak)

Voeg voor de saus de ingrediënten in een steelpannetje samen en verwarm op laag vuur.
Bak de ui en de champignons licht aan in wat olijfolie. Ondertussen in de keukenmachine de volgende ingrediënten vermengen: de silken tofu, edelgist, kurkuma, kikkererwtenmeel, maizena.

In een grote koekenpan een beetje olijfolie verhitten en hierin de helft van het champignons/uienmengsel in scheppen en de helft van het tofu mengsel eroverheen gieten en goed verspreiden (eventueel met een spatel). Op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droger wordt en de onderkant mooie goudbruin toont. Draai om met een grote spatel. Als het eventueel kapot gaat maakt het niets uit, het hoeft geen perfecte omelet te zijn. Bak de andere kant ook mooi goudbruin.
Doe hetzelfde met het restant champignons/uien mengsel en tofumengsel (houd de eerste "omelet" eventueel warm in een verwarmde oven). Breng op smaak met kala namak (of gewoon zout) en peper,

Serveren met de tomatensaus en zilvervlies rijst. Eventueel bestrooien met lente-ui.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten