Foe Yong Hai was altijd een van mijn favorieten gerechten bij de Chinees. Als vegan zijnde is dat wat lastiger te bestellen :-) Tot ik de tomatensaus van een ander recept proefde en daar eigenlijk de foe yong hai tomatensaus in herkende. Verder was het zoeken naar een recept voor een omelet zonder ei en die vond ik! Ui en champignons erbij en klaar was het idee.
Vegan Foe Yong Hai
1 ui, gesnipperd
8-10 champignons, in plakjes
1 pak silken tofu
2 eetlepels edelgist
½ theelepel kurkuma
½ cup kikkererwtenmeel (gram flour)
1 eetlepel maizena
olijfolie
kala namak en peper
Saus:
1 pak tomaten passata (gezeefde tomaten)
2 volle eetlepels pindakaas
1 á 1½ theelepel pittige Thaise chilisaus (eventueel met knoflooksmaak)
Voeg voor de saus de ingrediënten in een steelpannetje samen en verwarm op laag vuur.
Bak de ui en de champignons licht aan in wat olijfolie. Ondertussen in de keukenmachine de volgende ingrediënten vermengen: de silken tofu, edelgist, kurkuma, kikkererwtenmeel, maizena.
In een grote koekenpan een beetje olijfolie verhitten en hierin de helft van het champignons/uienmengsel in scheppen en de helft van het tofu mengsel eroverheen gieten en goed verspreiden (eventueel met een spatel). Op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droger wordt en de onderkant mooie goudbruin toont. Draai om met een grote spatel. Als het eventueel kapot gaat maakt het niets uit, het hoeft geen perfecte omelet te zijn. Bak de andere kant ook mooi goudbruin.
Doe hetzelfde met het restant champignons/uien mengsel en tofumengsel (houd de eerste "omelet" eventueel warm in een verwarmde oven). Breng op smaak met kala namak (of gewoon zout) en peper,
Serveren met de tomatensaus en zilvervlies rijst. Eventueel bestrooien met lente-ui.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten