Kookboek: Your 50 days of Green Happiness (zomerboek)Begin januari begon ik met The Green Happiness. Wat ik daar van vond, en wat ik zoal at kun je hier (week 1) vinden en hier (week 2 & 3).

Omdat ik daarna toch wel weer afgleed in een oud patroon met (vegan!) boter op brood en wat ongezondere snacks, maar ook niet veel "kookzin" had omdat mijn smaak en geur weg zijn besloot ik het nieuwe zomerboek aan te schaffen en weer eens wat recepten uit te proberen. 

Er zijn wel degelijk wat recepten blijven hangen uit het eerste boek (speltpannenkoekjes!) dus ik hoop ook hier weer wat leuke tips en ideetjes uit te halen.

Het boek is ditmaal duurder, maar ook zeker mooier, dikker en uitgebreider qua informatie. Het is echt wel een mooi naslagwerk met veel informatie, en daarbij dus 50 complete dagmenu's.

Ik heb het niet heel erg strak gevolgd, vanaf het begin niet. Mijn doel was met name het avond eten weer wat op gang te laten komen, en ook Rick wat receptjes te kunnen geven om te maken die dan toch niet al te ingewikkeld zijn. 
Wat heb ik allemaal gemaakt?

Dag 1: Ontbijt Cake for breakfast
Dit was echt heel erg lekker; een cake op bais van (gemalen) boekweitvlokken, wortels en dadels. Niet te droog, niet te nat en zalig zoet zonder geraffineerde suiker. De aardbeitjes passen er perfect bij. Deze ga ik zeker nog eens maken!Dag 1: Creamy Green Soup met gebakken aardappeltjes.
De kruiden over de aardappeltjes die in de oven gaan hebben we al vaak herhaald: paprika en knoflookpoeder. Dat geeft de aardappeltjes een heerlijke smaak mee.
De soep hebben we koud gegeten en bevatte onder andere spinazie, avocado en basilicum. Zeker op een warme zomeravond heerlijk.Dag 2: Bliss Passion Salad
Ik vond het niet echt een salade, maar lekker was het wel. De zoete aardappel in combinatie met de kruidjes en daarbij de knapperige structuur van de spinazie vielen erg goed. Dit zal nog wel eens op tafel komen!Dag 4: Fruity Choco Crumble Ice-cream:
IJs gemaakt van banaan, een crumble van boekweitvlokken en dadels, stukjes chocolade en rood fruit. Wie wil dat niet als ontbijt? Dit ontbijtje heb ik al vaker herhaald en bevalt erg goed. Ik doet het er ook langer op dan ik had verwacht, de honger blijft best lang weg!Dag 4: Noodles it up!
Dit was geen succes. Omdat mijn geur/smaak nog steeds voor de grootste deel weg is heb ik krachtige smaken nodig. Dit gerecht bestaat alleen uit de ingredienten die je ook op de foto ziet én 2 eetlepels tamari.
Ik zou dit zelf de volgende keer meer op smaak brengen met gember, knoflook, rode peper en wat ahornsiroop.


Dag 6: On a roll
Dit gerecht heeft Rick gemaakt en het werd prachtig geserveerd door hem. Leuk gerecht; aubergine rolletjes met een vulling van witte bonen in een tomatensausje en een krokant laagje van cashew en edelgist.
Dag 8: Sweet Lentil mix:
Een stoofschotel met zoete aardappel en linzen. Twee ingrediënten die het hier altijd wel goed doen; maar heel bijzonder was het niet. Maar zeker een goed vullen én gezonde maaltijd. Zoals jullie zien echter totaal niet fotogeniek ;-)Dag 10: Falafel Pockets:
Pita broodjes gevuld met falafel balletjes, en soja yoghurt. Simpel maar een lekkere snelle hap.Dag 13: Nacho Night
De naam klopt niet meer helemaal met wat ik heb gemaakt. Ipv tortilla's krokant maken heb ik de overgebleven pita broodjes van dag 10 krokant geroosterd.
De nachovulling bestond uit courgette, champignons en zwarte bonen, erbij een avocado dip en sla.
Mexicaans getinte gerechten vallen altijd goed bij ons en kan haast nooit mis gaan.Dag 16: Rainbow Kelp Noodles
Helaas geen kelpnoodles gevonden op de dag dat ik besloot dit te eten, maar gemaakt met de rijstnoodles die daarvoor in de plaats worden aangeraden.
Ik zou de smaken van de dressing iets krachtiger maken een volgende keer, maar verder een prima kleurrijke salade.Dag 22: Happy Red Crush salade
Eigenlijk bedoelt als lunch, maar ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt door er een vegan linzenburger bij te serveren.
Leuke salade, zeker ook een verrassend idee om er stukjes nori vel in te verwerken.


Ik ga zeker nog meer gerechtjes uit dit boek maken, of er inspiratie eruit halen.

Wist je dat er ook een speciale vegan groep is voor The Green Happiness? Voor de mensen die alle dierlijke producten met name uit ethische overwegen laten staan en de The Green Happiness willen volgen: VEGAN Your 50 days of Green Happiness


Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit allemaal ! Vooral ook die nacho night maaltijd ( mexicaans is natuurlijk altijd lekker inderdaad ). Heb je voor dat laatste gerecht 'gewoon' een salade met standaard dressing gemaakt en dan nori eroverheen ? Daar ben ik wel benieuwd naar - ik heb laatst heel enthousiast nori gekocht, maar weet nog niet zo goed wat ik ermee ga doen ( anders dan sushi )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De nori zit versnipperd (klein geknipt) door de wortel en rode kool. Daardoorheen/overheen zit nog een dressing.

   Verwijderen
 2. Cake voor ontbijt.... Mijn droom ;)

  BeantwoordenVerwijderen