50 days of Green Happiness: Week 2 & 3


Week 2 en 3 van The Green Happiness... is al weer een tijdje geleden, maar toen ik de foto's terug zag vond ik het eigenlijk te zonde om niet te delen! Inmiddels ben ik namelijk gestopt met het boek te volgen. Niet omdat ik het niet lekker of leuk vond, maar simpelweg omdat The Green Happiness mij weer had gegeven wat ik even kwijt was: zin om lekker te koken, zin zelf weer te kokkerellen en recepten uit te proberen en energie. Het was zelfs zo erg dat ik sinds 3 weken met hardlopen ben begonnen. De mensen die mij in real life kennen weten dat dit toch wel een hele omslag is voor mij. Ik noem mijzelf altijd een oerlui wezentje :-) Maar nu voelt het erg goed! Langzaam opbouwen en dan komen we er wel om ooit die 5 km in een keer te rennen :-)

Ondertussen weer lekker bezig in de keuken, wel met de gedachtegoed van The Green Happiness in mijn hoofd: zo min mogelijk, of geen olie. Niet te veel ingrediënten in een gerecht en afwisselen met lunches.

Maar eerst nog even een terugblik op week 2 en een klein beetje week 3:


De eerste twee weken hadden we voornamelijk de zalige bountie lolly als snack, vanaf de tweede week kwamen daar ook plakken bananenbrood bij. Ik maakte er twee omdat Rick natuurlijk ook meedeed. In plaats van blauwe bessen deed ik er rozijntjes doorheen. Je vriest ze per plakje in, zodat je ook nooit kan gaan snaaien, erg handig!


Op dag 8 moesten we de bietenburger die we de eerste week in grote hoeveelheid hadden gemaakt eten met alleen quinoa en wat ijsbergsla. Dat zag ik niet helemaal zitten dus ik voegde er nog lekker andere groentjes aan toe zoals wortel, paprika en edamame boontjes. Zo was het erg goed te eten.


Dag 9 was het tijd voor Aardappel Curry Friet met Salade. De aardappeltjes werden gekruid met wat kerriekruiden en dan gegaard in de oven. Simpel maar heel erg lekker! Dat is sindsdien vaker op het menu gekomen. Zoveel gezonder dan friet uit de frituur.


Op dag 10 moesten we de boekweitcrunch maken die we zouden gebruiken voor het ontbijt. Het rook zalig en ik dacht ook dat het zalig zou proeven, maar de structuur van deze crunch is niet aan mij besteed. Deze heb ik niet eens opgemaakt. Zonde!Dag 11: Green Happy Spaghetti. Een simpele maar smaakvolle pasta met spelt spaghetti. Ik had wel die week al zelf een tomatensausje gemaakt in de slowcooker, want uit een potje vond ik niets.Dag 12: Skinny Pumpkin Mousse! Ik was er een beetje bang voor, pompoen mousse als ontbijt. Toch was dit bijzonder lekker. Op smaak gebracht met wat kokosbloesemsuiker en cacaonibs was dit toch wel een zalige traktatie als ontbijt.


Dag 12: You Are Hooked Fishless Sandwich: deze kikkererwten salade moest eigenlijk aangemaakt worden met gewone hummus, maar ik heb kerrie hummus gebruikt en dat was echt super smaakvol. Alsof het een soort kip kerrie salade was. Dit is een aanrader en onthoud ik zeker.


Dag 14: Chocolate Dream Pancakes. Dezelfde spelt pannenkoekjes als de week ervoor, maar nu maakten we er een lekkere cacao spread bij van dadels en cacao. Zalig!


Dag 14: Champignonsoep 
Tijdens het maken van de soep was ik met twee andere dingen bezig: mijn haar zat in de verf, en ik was kimchi over aan het doen in kleine potjes en deze op de foto aan het zetten.
Toen ik de soep had opgediend bedacht ik mij, hey volgens mij heb ik helemaal niet meer naar de laatste stappen gekeken... mijn soep was dus zonder aardappel & tomatenpuree. Wel mét rozemarijn en een beetje miso (ik snap écht niet dat ze die niet juist hier in dit recept voorschrijven??)
Al met al erg lekker. Een enorme hoeveelheid die we moesten bewaren, maar uiteindelijk niet is opgekomen bij ons. In de koeling bleef het niet zo lang goed helaas (vries het in!).


Dag 15: Lentil-Quinoa Stew: de combinatie quinoa en boerenkool (en hier met linzen en wortel erbij) blijk ik erg lekker te vinden. Dit was een super gerechtje, die we de volgende dag ook nog als lunch aten. Ik heb het alleen iets meer op smaak gebracht met sojasaus.


Dag 16: Pesto Risotto: geen zin om het netjes te fotograferen en dat is wel jammer want dat verdiende dit gerecht wel. In plaats van risotto rijst heb ik Alkmaarse gort gebruikt. Dat maakte het nog net even wat gezonder en lekkerder. Ik heb er flink wat edelgist erdoor gedaan en het geheel besprenkelt met olijfzout


Dag 17: Burrito less Burrito, ik heb  zwarte quinoa gebruikt en dat zet helaas iets minder uit dan gewone witte quinoa. Het was een prima gerecht maar ik heb  het volgende aangepast: een pakje tomatenstukjes en 2 wortel toegevoegd en in totaal 2 el Mexicaanse kruiden toegevoegd.Dag 20: Zoete Curry; in tegenstelling tot het recept niet alles in de pan gedaan om gaar te koken in water; maar de bloemkool en zoete aardappel in de oven gegaard, courgette met knoflook en gember meegebakken. Na toevoegen van bloemkool en zoete aardappel een paar keer de staafmixer erin voor een romiger effect. Heerlijk!Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat het je weer inspiratie en energie heeft opgeleverd ! Zelf ben ik vooral lui qua koken, en het ergst zijn mijn lunches...altijd maar gewoon brood. Als ik deze post zo zie, moet ik daar misschien toch maar eens verandering in brengen...
  Succes met hardlopen ! Ik doe het zelf ook, en mijn tip is om je niet al te veel aan te trekken van schema's; gewoon de volgende stap van zo'n schema doen als je het idee hebt dat je er klaar voor bent. Ik heb zo'n 12-weken schema in ongeveer een jaar ( ! ) gedaan, maar er daardoon nog wél steeds plezier in :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het sluipt er gauw in he, zo makkelijk een broodje voor lunch!
   Maar gelukkig ben ik nu wel van mijn penotti soja hazelnoot choco pasta verslaving af :-)
   Inderdaad heb ik het schema voor week 1 lekker in 2 weken gedaan. Maar inmiddels gaat het steeds beter. Niets forceren, maar gewoon doen wat goed voelt.

   Ik hoop dat bij jouw ook de kook-mood er weer in komt!

   Verwijderen
 2. Nou, als je nog leuke lunchtips hebt... ( misschien een keer een blogpost over lunchgerechten ? ;) ) Ik denk dat ik mezelf maar eens moet 'dwingen'; het vriesvak leegeten qua brood en dan geen nieuw meer kopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je revieuws van TGH te lezen en de mooie foto's. Ik ben er mee begonnen, maar meer met het zelfde idee als jou: er niet aan vast zitten maar inspiratie opdoen. Als koken je ligt zul je toch altijd je eigen touch er aan geven!!

  BeantwoordenVerwijderen