50 days of Green Happiness: Week 1

Afgelopen week ben ik gestart met 50 days of Green Happiness. Waarom? Omdat ik uit een patroon wil komen. Ik houd ontzettend veel van koken, en met name op het avondeten doe ik mijn best. Het is meestal gezond wat ik maak, ik probeer altijd veel groen te verwerken in mijn avondeten en ervoor te zorgen dat het volledig is.

Het ontbijt daarentegen is al bijna 3 jaar hetzelfde: overnight oats, en in het weekend standaard vers brood met allerlei ongezonde dingen erop.
Lunch? Altijd boterhammen met vaak vegan worst, chocolade pasta etc etc
Dessert? Nauwelijks, maar wel vaak chocolade :-)
Daarnaast bespeurde ik bij mijzelf een tegenzin om te koken. In december ben ik twee weken goed ziek geweest en had ik last van mijn maag en misselijkheid wat het zin in koken al helemaal niet ten goede kwam.

Ik vond het tijd voor een "reset"! Even niet nadenken over wat ik moet koken, even niet de druk om weer iets nieuws en lekkers te verzinnen voor Plantaardigheidjes, maar gewoon even lekker doen wat er staat, en toch dan weten dat het gezond en volledig is.


50 Days of Green Happiness is niet alleen maar een kookboek, het is een heel eetplan voor 50 dagen met menu's, boodschappenlijstjes en daarnaast staat het nog bomvol tips en informatie over hoe je het beste kan eten, voeding kan combineren en verleidingen weerstaan.

Het boek is geheel vegan (in een oude druk kan nog honing staan, maar moet vervangen worden door ahornsiroop), en staat vol met mooie kleurrijke foto's.

Ik begon afgelopen maandag, maar had de zalige bounty lollies al op zondag voorbereid.
Deze bounty lollies zijn een tussendoor snack die je zo nu en dan mag, en zijn echt het einde!

Vaak gebruik je een deel van het avond eten ook weer voor de lunch de volgende dag, erg handig en tijdsbesparend.

Wat heb ik de afgelopen week oa allemaal gegeten?


Deze bounty lollies zijn een tussendoor snack die je zo nu en dan mag, en zijn echt het einde!


Halfbaked Happy Oats: deze had ik de avond ervoor al voorbereid en was erg lekker. Doordat ik het eerder had gemaakt was het krokante laagje een beetje weg, maar de smaak was prima, en ik deed het er heel erg lang op!


Boterhummus: speltboterhammen met hummus, tomaat en komkommer. Mijn collega's zaten verlekkerd te kijken naar wat ik at :-)Pompoenrisotto: erg lekker! Pompoen had ik in de oven gedaan met schil, ipv het meestoven. Lekker is de smaakmaker miso in dit gerecht, maar ik heb wel de hoeveelheid gehalveerd.Pasta la felicita verde: dit vond ik lekker! Ik houd van groene groentes, en broccoli is toch wel een van mijn favorieten. Hier met een pesto op basis van witte bonen. Wel heb ik hier extra smaak aan toegevoegd door er edelgist aan toe te voegen. Extra vitamientjes zonder calorieën ;-) 
Healthy supersnelle pizza: belegd met een basis van tomatenpuree en een groentespread, en verder alleen champignons en paprika. En de andere helft een grote salade met spinazie. Zalig!Curry Craziness: deze curry is wederom op basis van pompoen, en erbij aubergine en rijst. Ook hier heb ik de pompoen in de oven gedaan, met schil. Ik heb anders niet genoeg ruimte in de pan (de recepten zijn voor 1 persoon, ik verdubbel dus alles omdat Rick meedoet en aanvult), en zo vind ik dat er nog een lekkere bite aan blijft.Mango Rice Dream: een van de weinige dingen die ik absoluut niet nog een keer maak. De rijst was vrij smaakloos, en heb ik een beetje opgepimpt met gember, kaneel en kardemom. Van de stukjes verse mango heb ik genoten :-) Toch heeft dit ontbijtje nog best lang gevuld!
Party Pancakes: Zo! Wat waren die lekker :-) Ik zag er tegenop om ze te maken. Je mag maar weinig olie gebruiken, en dan ben ik altijd bang dat ze niet lukken. Maar het ging perfect! Rick heeft hier ook van genoten. En we hebben het er lang op gedaan! We zijn die middag gaan wandelen, en hadden de falafel salade mee. Maar die hebben we pas tegen het einde van de middag gegeten.


Sweet Mr. Potatosoup: deze soep moest eigenlijk niet gepureerd worden, maar ik zag de foto's op facebook al voorbij komen van onsmakelijke smurries met brokken. Ik heb dus gewoon de staafmixer in de gigantische pan gezet (deze moesten we maken voor 4 dagen). Daarnaast heb ik er nog wortel aan toegevoegd omdat ik die nog had liggen, en extra kurkuma (voor zowel kleur als anti-oxidanten).Bietenburger + salade
De bietenburger waar naast biet ook veel kikkererwten in gaan was even een lastig werkje. Ik heb de massa in zijn geheel gepureerd in de keukenmachine, en vervolgens nog wat havermout toegevoegd. Maar toch was het omdraaien van de burgers nog best lastig.
Erg lekker op het broodje met de hummus, komkommer en wortel.


Na een week kan ik zeggen dat ik het tot nu toe erg leuk en lekker vind! Er zijn zelfs al wat centimeters van mijn taille en heup af :-)
Ook ben ik weer met sporten begonnen! Of ik het helemaal 50 dagen lang ga volhouden weet ik niet. Ik merk dat het kriebelt om recepten aan te passen en naar mijn eigen smaak aan te passen. Dat is een goed teken. Vooralsnog gaan we even lekker verder.http://www.plantaardigheidjes.eu/tags/miso/
Print Friendly and PDF

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke en prachtige gerechten allemaal! Heel leuk om te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Angelika,
   Dankjewel! Het is ook leuk om het "echt" te volgen en te doen :-)

   Verwijderen
 2. Ziet er erg smakelijk uit allemaal !
  Wat ik me wel afvraag, is of het niet een enorme aanslag op het budget is ? Zo te zien gaan er niet alleen seizoensgroente en -fruit door ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi José,
   De eerste keer boodschappen doen als je niet gewend bent vegan te eten is denk ik even schrikken, maar de meeste vegans hebben al heel veel producten in huis (denk aan edelgist, miso, boekweit, haver, speltbloem).
   De groentes kun je daarna zo duur maken als je zelf wil. Als je biologisch wil dan is het inderdaad wel een aanslag op het budget, maar als je de koopjes op de markt afgaat dan is het heel goed te doen.
   Fijne is dat ik nu veel boodschappen in 1 x doe ipv van elke dag. Dat voorkomt onnodige extra producten bijkopen die je dan spontaan ziet.
   Deze week was het veel pompoen, courgette en bloemkool. Aan fruit banaan, mango en appels.
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
 3. Ooh Danielle wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Ik kan me voorstellen dat het soms wel even fijn is dat je niet alles zelf moet verzinnen ;) Erg herkenbaar. Ben benieuwd hoe het verder gaat met het volgen van dit programma :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Danielle,

  wat leuk, ik zag het op Facebook via The Green happiness. Ik ben deze week begonnen en heb er alle vertrouwen in :-). Heerlijke gerechten. Succes met jouw 50 days ;-).

  Groetjes Sasja Kinds (voormalig collega ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Sasja! Wat leuk! Ik zag al je like op facebook :-)
   Veel succes met TGH,
   xx
   Danielle

   Verwijderen
 5. Wat inspirerend! Silke van de blog Julienne is ook met de challenge gestart en ik zit ook altijd verlekkerd naar haar instagramfoto's te kijken. Mij schrikt het idee van 'vaste menu's' een beetje af, en het lijkt me ook vrij veel werk om door de week klaar te maken. Maar ik blijf graag volgen, want het ziet er allemaal zó lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Silke zag ik al voorbijkomen op FB in onze vegan green happiness groep, leuk :-)
   Ik vind het juist wel even heerlijk om niet te hoeven nadenken wat te eten en dat het al bedacht is.

   Verwijderen