Trip naar Berlijn deel 2

(Deel 1 vind je hier!) En dan wordt het lastig kiezen, als je maar één ochtend met ontbijtmogelijkheid spendeert in Berlijn! Uiteraard wilden we geen gebruik maken van het ontbijt in het hotel, maar als én Veganz om de hoek zit, én Goodies.. waar ga je dan heen? Omdat we later nog naar Veganz wilden om boodschappen te gaan doen, besloten we naar Goodies te gaan!Goodies
Goodies heeft meerdere filialen in Berlijn, wij gingen naar die op de Warschauer Str. 69 te gaan. 7 minuutjes lopen van ons hotel. Niet alles is er vegan, en dat had ik overigens wel gedacht en verwacht. Maar misschien heb ik het verkeerd begrepen en was de "boter croissant" die naast de "vegan croissant" lag ook gewoon van vegan boter? Ik kan mij nog de zalige bbq tempeh met zoete aardappel herinneren die ik ooit in 2012 proefde en die hadden ze nog steeds! Die nam ik dus, Rick gelukkig een andere: vegan eiersalade, zodat we van beide konden proeven. Maar als je dan vegan croissantjes ziet liggen in de vitrine dan kun je die natuurlijk niet laten liggen. Die waren overigens écht heel erg goed, zoals ik ze ook uit Frankrijk kan herinneren!

Geen fancy foto's hoor..1 het was ochtend (dan ben ik niet op mijn best, hahaha) en 2. het licht was er vreselijk.
Daarna door om wat toeristische plekken te bezoeken op onze weg richting de wijk Neukölln.
We liepen eerst langs de East Side Gallery: een oud stuk Berlijnse Muur met hierop schilderingen. Sommige mooi, sommige zeer indrukwekkend. En vervolgens over de bekende Oberbaumbrücke naar de wijk Kreuzberg.


Roka Bell
Daarna zijn we doorgelopen naar Roka Bell. Eigenlijk had ik graag naar Let it be gewild, maar die was pas laat op de dag open. Roka Bell lag op de route én we hadden al weer trek. Bij Roka Bell heb je enorm veel keus uit diverse vegan crepes. Zowel hartig als zoet, en sandwiches. Een leuk klein tentje waar we konden schuilen voor de regen die inmiddels was verschenen. Crepes waren zalig, de prijs eigenlijk té goedkoop (mijn crepe met vegan nutella was € 2,50!), helaas geen klanten toilette.
Roka Bell vind je aan de  Ohlauer Strasse 27 in BerlijnOndertussen bleef het ontzettend regenen, gewapend met paraplu genoten we toch van de straten van Berlijn. Van één tentje was het duidelijk dat we die niet moesten overslaan en gelukkig waren we daar dan ook in de buurt!

Brammibal's Vegan Donuts
OMG! Ik was eigenlijk nooit zo'n donut fan, totdat ik deze heb geproefd! Wat zijn ze lekker! Ontzettend leuk ingericht tentje ook (mét toilette! hahaha) en super aardige meiden achter de counter. Het was heel erg lastig kiezen, we besloten er daar ter plekke 2 te eten die wij gingen delen (Salted Caramel Hazelnut en de Choc Peanut Fugde), en er nog 4 "mee naar huis" te nemen. Die 4 hebben eigenlijk uiteindelijk nauwelijks de warmte, vele regen en lange rit overleefd, ik had ze graag nog even op de foto gezet. Ben je in de buurt, ga hier heen!
Je vind Brammibal aan de Maybachufer 8 in Berlijn.
Daarna zijn we door de stromende regen (later bleek het niet alleen mijn gevoel te zijn dat het toch wel erg veel regende: *klik*) door de wijk Neukölln gelopen. Ons hoofddoel was naar de platenzaak Staalplaat te gaan. Deze muziekwinkel met aparte, experimentele muziek waar Rick van houdt zat ooit in Amsterdam en is sinds vele jaren verhuisd naar Berlijn.

Onderweg zijn we langs diverse biomarkten gelopen om te kijken of er producten bij zaten die we nog niet kenden. De straten stonden vol met politie, en een hele wijk was afgezet. We vroegen wat er aan de hand was aan een van de dames bij de winkels en er bleek een pand ontruimd te zijn waar links extremisten niet uit wilden vertrekken. 500 politie op de been.. om Friedel54 te ontruimen.


Gelukkig kwam ik e-i-n-d-e-l-i-j-k een boekenwinkel tegen en moest ik uiteindelijk van 5 naar 2 boeken schiften omdat het anders té zwaar werd om mee te sjouwen (ik had inmiddels al behoorlijke blaren doordat mijn palladiums zo doorweekt waren). Het werden deze twee en ik ben er erg blij mee! Niet vegan, wel vegetarisch en focus op groente (weinig kaas en zuivel). Ontzettend mooi vormgegeven boeken!


Staalplaat
Rick heeft daar lekker staan rondkijken tussen de platen en cd's, terwijl ik de boekjes en andere grafische uitingen aan het bestuderen was. Staalplaat is zowel een label als een musicstore. Houd je van experimentele muziek, ambient, industrial en noise dan raad ik je zeker aan daar eens langs te gaan. Je vindt Staalplaat op Kienitzer Str. 108 in Berlijn.


We wilden daarna eigenlijk nog graag naar Board'eau vlakbij. We liepen er langs, het zag er ontzettend gezellig en leuk uit (huiskamersfeer en alles vegan) maar het werd al best wel laat die dag, we waren de regen zat en wilde zeker naar The Bowl voordat we naar huis gingen.

The Bowl
The Bowl is een clean-eating restaurant dat boven Veganz zit, vlakbij ons hotel. Online zag het er allemaal prachtig uit, en na al het zoette en ongezonde spul van die dag konden we wel wat groente gebruiken voor de 5½ uur durende terugrit.
Het restaurant is prachtig ingericht: hip, modern met gezellige hoekjes en een leuk uitzicht. De banken zijn heerlijk om in weg te zakken, en een aantal plekken zijn uitstekend om aan te werken met je laptop.

Als drankje had ik een peren kombucha en Rick een paarse smoothie. Beide erg lekker! De bowls: we kregen in eerste instantie de verkeerde bowls aangeleverd, ik vermoed dat ze toen wat gestrest in de keuken werden want het duurde eventjes voordat de juiste werden geleverd. Rick ging voor de Buddha Bowl met een curry, zoete aardappel, aubergine, heerlijk gegrilde broccoli, wilde rijst en diverse groentjes. Deze bowl was echt zalig en ik had spijt dat ik niet die ook had gekozen!
Ik had namelijk de Asia Bowl, ik heb een vermoeden dat door de verwarring mijn bowl niet helemaal juist is opgemaakt: rijst noodles, gegrilde tofu, gemarineerde tempeh (met wilde rijst en bonen! wow!), peper en sla. De pinda's, citroengras en de asia dressing heb ik niet kunnen ontdekken.De smaken waren dus eigenlijk een beetje té puur :-) Ik heb er eerlijk gezegd niets van durven zeggen, we waren moe, en we hadden al moeten aangeven dat het eerste bord niet goed was dus ik heb het maar zo gelaten. De volgende keer ga ik voor de makro bowl!
Je vindt The Bowl aan de Warschauer Str. 33 in Berlin boven de vegan Supermarkt Veganz.

 


Daarna hebben we nog wat inkopen gedaan bij de vegan supermart Veganz aan de Warschauer Str. 33 in Berlin, wat heerlijke taartjes meegenomen voor onderweg (neem de mudslice! en de frambozen cheesecake met rabarber!) en vertrokken we weer richting Nederland.

Hopelijk gaan we weer snel terug! Er zijn nog zoveel plekken, eettentjes en café's die we willen bezoeken...
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten