Zwarte rijstsalade met druifjes en walnoten


De laatste écht warme dag is geweest van dit jaar schijnt. Neemt niet weg dat je nog heerlijk salades kan eten, als lunch of als avondeten natuurlijk. Druiven zie je nu volop dus grijp je kans om deze salade te maken.





Zwarte rijstsalade met druifjes en walnoten 2 pers
1 cup zwarte rijst
1 pakje babysla

Dressing:
2 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 el sinaasappelsap
1 el sinaasappelrasp
1 - 2 tl mosterd
1 el ahornsiroop
½ tl zout
1/4 tl chilipoeder
1/4 tl gemberpoeder

1 cup druiven (gehalveerd en ontpit)
2 sinaasappels, geschild en de partjes zonder vel
walnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en meng door de gekookte en afgekoelde rijst. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.
Hussel door de babysla door de rijst en serveer met de druifjes, sinaasappelpartjes en walnoten.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten