Groningen: Eetcafe SchuitendiepAl weer een tijdje geleden zijn we met vrienden wezen eten bij Eetcafé Schuitendiep.We zijn er al eens eerder wezen eten en dat was zalig. Je kan van te voren bellen en aangeven dat je graag veganistisch wil eten en dan is het geen enkel probleem.

We hebben van te voren aangegeven dat we graag een 6-gangen veganistisch verrassingsmenu wilden. Uiteindelijk waren het 8 gerechtjes die wij kregen, inclusief amuse en een friandise. De sfeer van Eetcafé Schuitendiep is inderdaad zoals de naam het al aangeeft als een eetcafé: bruin donker hout. Je verwacht dan eigenlijk ook niet dat je hier prachtige gerechten geserveerd krijgt die eigenlijk thuishoren in een chique modern restaurant. Ik vind die ongedwongen sfeer erg leuk! Enige nadeel is dat de belichting ook typisch als een cafe is: donker, en dat de foto's niet ten goede komt.

Ik vond de smaakjes allemaal weer heerlijk bij elkaar, de borden waren prachtig opgemaakt op erg mooi servies.

Filodeeg hoorntjes gevuld met een frisse hartige vulling.Olijven en tomatentapenade salade.Parelcouscous met radijs, rozijntjes en een lekkere dressing.Gerookte aubergine, miso, lente-ui en een kaviaar van wakame.Watermeloensteak, gebakken in cacaoboter, groente asperges en een balsamico jus.Een stoofpeertje gevuld met vegan edammer kaas, een toast met vegan kaas, balsamico reductie en een hazelnootkruim.Bloedsinaasappelijs en diverse citrusbereidingen en pistachekruimFriandise van gecarameliseerde banaan met hazelnootkruimEetcafe Schuitendiep 
Schuitendiep 70
9711 RG Groningen
woensdag t/m maandag vanaf 17.00 dinsdag gesloten


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten