Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ik een soortgelijke soep al op mijn blog had staan! Wij eten namelijk best vaak linzensoep; zeker als het wat kouder wordt. Lekker nadat je een frisse neus hebt gehaald met een herfstachtige of winterse wandeling en dan opwarmen met een stevige kom soep in je handen.
Jaren geleden, ik denk wel een jaar of 7 lustte ik nog helemaal linzen, ten minste dat dacht ik. Het trok mij niet. Tot een vriendin van mij eens een linzensoep nam op een middeleeuws festival en ik zelf ook de stoute schoenen aantrok. Ik vond het heerlijk!
Sinds die tijd komt het regelmatig op tafel. Niet volgens vast recept, ik gebruik vaak wat ik nog in huis heb. Zo heb ik bij deze soep een bosje winterpostelein toegevoegd, maar je kan gerust varieren of dingen weglaten. Deze soep kan van alles hebben, maar je kan ook veel weglaten als je de basis, ui, knoflook, linzen en een pepertje maar gebruikt.
Eenvoudige linzensoep 2-3 pers
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt,
1 chilipeper, fijngehakt (ontdaan van zaadjes)
1 (rode) paprika, in stukjes (ontdaan van zaden)
1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
1½ cup groene linzen
1 liter kokend water
2 plantaardige bouillon blokjes (groente- of uienbouillon)
1 bosje winterpostelein, grof gehakt, dikke stengels verwijderd.
plantaardige olie
peper & zout
Verhit in een soeppan met een wat dikkere bodem wat olie. Bak hierin de uien tot ze glazig worden. Voeg vervolgens de knoflook en chilipeper toe en roer een minuutje door.
Doe daarna de paprika en de bleekselderij erbij en bak een paar minuutjes mee. Voeg dan de linzen en het heten water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Goed roeren, vuur zachter zetten en zo'n 45 minuten zachtjes laten koken.
Vlak voor het opdienen de in stukjes gesneden winterpostelein toevoegen en eventjes laten slinken. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
Serveren met grof boerenbrood en een plantaardige (zelfgemaakte) kruidenboter.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten