Bloemkool- en pompoensoep met geroosterde biet

Lekkere herfst soep met bloemkool en pompoen. Je kan de soep dunner of dikker maken naar eigen wens. De geroosterde biet is een heerlijke toevoeging maar als je die niet voor handen hebt kan het ook prima zonder. Doordat je edelgist toevoegt (te koop bij natuurwinkels zoals G&W en Ekoplaza) krijgt de soep een beetje een kazig smaakje; erg lekker!


Bloemkool pompoensoep met geroosterde biet 2-3 pers
½ bloemkool, in stukjes
½ pompoen, geschild, ontpit en in stukjes
1/4 cup edelgist
1 el (lichte) sojasaus
4 cups warm water
1 bouillonblokje
olie
peper & zout

1 geroosterde biet
snuf rookzout

garnering:
macadamia noten, fijngehakt
pompoenpitten

Verwarm de oven op 200°C.
Verspreid de stukjes bloemkool en pompoen over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met olie, peper en zout en hussel even om.
Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot de pompoen zacht is.

Maal met een staafmixer, blender of keukenmachine de geroosterde biet tot een gladde massa, al dan niet met een scheutje olie. Breng op smaak met een snuf rookzout.

Doe de pompoen, bloemkool, 4 cups heet water, 1 bouillonblokje, edelgist en de sojasaus in de blender en maal tot een fijne soep. Verwarm eventueel nog verder op in een pan, of serveer meteen indien nog warm genoeg.

Giet de soep in kommen en verdeel er wat geroosterde bietencreme overheen. Garneer met macadamianoten en pompoenpitjes.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten