Pasta met Italiaans gekruide tempeh en broccoli

Zomers neig ik altijd meer naar Italiaanse gerechten, maar ik verlang ook steeds naar tempeh :-) Nu zijn deze twee niet echt met elkaar verbonden, maar na mijn laatste probeersel met Tempeh scaloppine met citroen, pasta en asperges ben ik er van overtuigd dat het prima samen gaat!

Dit gerecht hieronder bewijst dat ook weer: de tempeh wordt lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en balsamico (het idee heb ik *hier * vandaan) en dan broccoli en courgette voor de vitamientjes en het groen.

Ik had nog wat zuurdesem brood over, deze heb ik geroosterd en er bruschetta van gemaakt met tomaatjes en basilicum. Heerlijk!




Pasta met Italiaans gekruide tempeh en broccoli 2 pers
1 pakje tempeh (Hobbit), in grove stukken gebroken
2½ el balsamico azijn
1 el olijfolie
2½ el tamari of sojasaus
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl gedroogde basilicum
snuf rode chilipeper vlokken (naar wens / afhankelijk van hoe sterk je kruiden zijn)

2 cup kleine broccoli roosjes
1 kleine courgette, in halve maantjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
volkoren spaghetti voor 2 personen

olijfolie
peper en zout

Meng de balsamico, olijfolie, tamari, sojasaus en kruide door elkaar. Leg hierin de tempeh, dek af en marineer minimaal een half uur. Ik gebruik deze tijd om de broccoli, courgette en de knoflook te snijden en het water voor de spaghetti op te zetten.

Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak hierin op middelhoog vuur de tempeh inclusief de marinade tot deze droog is en de tempeh kleurt.. Roer zo nu en dan.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

In een andere pan wat olie verhitten en hierin de broccoli beetgaar bakken tot ze net wat verkleuren. Daarna de courgettes erbij en mee bakken en de laatste paar minuten voeg ik de knoflook toe.   Meng de tempeh er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren met de spaghetti.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten