Zomers neig ik altijd meer naar Italiaanse gerechten, maar ik verlang ook steeds naar tempeh :-) Nu zijn deze twee niet echt met elkaar verbonden, maar na mijn laatste probeersel met Tempeh scaloppine met citroen, pasta en asperges ben ik er van overtuigd dat het prima samen gaat!
Dit gerecht hieronder bewijst dat ook weer: de tempeh wordt lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en balsamico (het idee heb ik *hier * vandaan) en dan broccoli en courgette voor de vitamientjes en het groen.
Ik had nog wat zuurdesem brood over, deze heb ik geroosterd en er bruschetta van gemaakt met tomaatjes en basilicum. Heerlijk!
Pasta met Italiaans gekruide tempeh en broccoli 2 pers
1 pakje tempeh (Hobbit), in grove stukken gebroken
2½ el balsamico azijn
1 el olijfolie
2½ el tamari of sojasaus
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl gedroogde basilicum
snuf rode chilipeper vlokken (naar wens / afhankelijk van hoe sterk je kruiden zijn)
2 cup kleine broccoli roosjes
1 kleine courgette, in halve maantjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
volkoren spaghetti voor 2 personen
olijfolie
peper en zout
Meng de balsamico, olijfolie, tamari, sojasaus en kruide door elkaar. Leg hierin de tempeh, dek af en marineer minimaal een half uur. Ik gebruik deze tijd om de broccoli, courgette en de knoflook te snijden en het water voor de spaghetti op te zetten.
Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak hierin op middelhoog vuur de tempeh inclusief de marinade tot deze droog is en de tempeh kleurt.. Roer zo nu en dan.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
In een andere pan wat olie verhitten en hierin de broccoli beetgaar bakken tot ze net wat verkleuren. Daarna de courgettes erbij en mee bakken en de laatste paar minuten voeg ik de knoflook toe. Meng de tempeh er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren met de spaghetti.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten