Ik had zo'n trek in een Italiaans gerecht! Maar ik had ook nog tempeh liggen, en normaal is dat geen gewoonlijke combinatie. Echter als je de juiste tempeh koopt kan het ook wel als vervanger voor wittig vlees dienen. Ik ben enorm fan van de tempeh van De Hobbit (natuurwinkel / Ekoplaza). Je hebt ze in een rol vorm, of in de bekende platte vierkante vorm. Hier heb ik ze "a la scaloppine" gemaakt en het was echt ontzettend lekker!
De volgende keer probeer ik ze te garen in de oven, ik ben benieuwd of het dan ook zo mooi goudbruin en knapperig wordt.
Tempeh scaloppine met citroen, pasta en asperges 2 pers
1 pakje tempeh van De Hobbit
1/3 cup tarwebloem
1/3 cup panko broodkruim
1 tl zout
1 tl peper
1 el citroen zest
1 el no egg (oa bij De Tuinen)
koolzaadolie met botersmaak
1 el + 1 el vegan boter of margarine (ik heb aslan gebruikt)
1 sjalot, fijngesnipperd
1/4 cup uienbouillon
1/4 cup (droge) witte vegan wijn -> ik heb de pinot grigio van Stormhoek gebruikt)
sap van een halve citroen
1 tl zout
peper
4 el fijngesnipperde krul peterselie
4 rolletjes tagliatelle pasta (let er op dat er geen ei in zit
scheut knoflook-olijfolie
groene asperge tips
(knoflook-)olijfolie
Zet het water op voor de pasta.
Meng in een schaaltje de panko, tarwebloem, zout, peper en citroen zest door elkaar. In een ander schaaltje de no egg mengen met de 4 el water, goed roeren.
Snijd de tempeh in dunne plakjes van ongeveer een ½ tot 1 cm dikte. Haal plakje voor plakje eerst door de no-egg, vervolgens door het bloem-panko mengsel. Zet apart.
Verhit een eetlepel vegan boter of margarine in een klein sauspannetje, bak hierin de sjalotjes tot ze glazig worden. Voeg de bouillon, wijn en sap van de citroen toe en warm mee. Op smaak brengen met zout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking (pasta koelt snel af dus zorg ervoor dat deze klaar is als je de rest ook klaar hebt.
Grill de asperge tips in een grillpan, of bak ze een paar minuten in een koekenpan met een scheutje (knoflook-)olijfolie.
Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem een klein laagje koolzaadolie met botersmaak, bak hierin op medium-hoog vuur de gepaneerde plakjes tempeh. Beide zijdes ongeveer een minuut of 4, tot ze mooi goudbruin zijn.
Besprenkel de pasta met (knoflook-)olijfolie, serveer de asperges naast de pasta, leg de gebakken tempeh erbij en giet er wat citroensaus overheen. Bestrooien met peterselie en eventueel nog besprenkelen met wat citroensap (van de andere helft die je nog over hebt).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten