Wraps zijn in mijn ogen altijd een goed idee. Lekker kliederen met de sauzen die er aan de onderkant weer uitlopen, of een enorme troep op je bord omdat de wrap niet gevouwen wil blijven, maakt niet uit, de smaak is meestal geweldig :-)
Ik maak zeer geregeld deze wraps: Chipotle Tempeh Tortilla's, maar onderstaand recept is een stuk eenvoudiger en sneller te maken en zal misschien nog wel meer op tafel komen. Ik stoom of kook de tempeh altijd van de voren, maar mocht je al een ervaren tempeh liefhebber zijn dan is dat niet nodig vermoed ik. Ik vind het lekkerder op die manier, zeker omdat je in dit gerecht de tempeh niet heel lang kan bakken omdat anders de kruiden aanbranden.
Wraps met kruidige tempeh en romige dressing 3 wraps
1 pakje biologische tempeh
2 tl zoete paprikapoeder
½ tl chipotlepoeder
(Heb je geen chipotle? Gebruik dan ipv zoete paprikapoeder, gerookte paprika poeder en een ½ tl chilipoeder ipv chipotle)
1 tl uiengranulaat (of poeder)
½ tl maizena
½ tl tijm
½ tl oregano
snuf zout
olijfolie
dressing:
3 el haver of sojaroom
3 el ongezoete plantaardige melk
1 teentje knoflook, geperst
½ tl chipotle poeder (of chilipoeder)
3 wraps (ik gebruik de laatste tijd roti vellen, die vouwen makkelijker)
3 tomaten, in stukjes
2 avocado's, geschild en in plakjes
1 ui, gesneden
½ krop sla
Meng de ingredienten voor de dressing en zet apart.
Snijd de tempeh in 12 platte plakken, en stoom ze 10 minuten om de bitterheid weg te krijgen en voor te garen.
Meng vervolgens alle kruiden. Verhit een grote pan met wat olijfolie. Haal de tempeh plakjes (laat ze genoeg afkoelen zodat je ze kan aanraken) door de kruidenmix (goed aandrukken). En bak ze aan beide zijde op middelhoogvuur tot ze donker beginnen te verkleuren.
Beleg een wrap met sla, tomaat, avocado en ui. Besprenkel met de romige dressing en leg er 4 plakjes tempeh op. Vouw dicht en serveer met extra dressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik was de dressing vergeten... Maar ook zonder de dressing en met tofu ipv tempeh vond ik het heerlijk :)
BeantwoordenVerwijderenJosé