Meloensalade met gefermenteerde tofu


Eindelijk heb ik een goede feta vervanger gevonden! Ik heb het al meerdere malen geprobeerd om het zelf te maken met blokjes tofu in een kruidige azijn te weken, maar het was nooit zo als ik hoopte dat het zou worden. Het zoutige van binnenuit ontbrak min of meer.

Laatst waren we in Osnabrück en kwam ik een pakje gefermenteerde tofu met Provençaalse kruiden tegen. Niet iedereen is positief over gefermenteerde tofu, maar deze is toch wel heel erg toegankelijk en je hoeft er niet aan te wennen. Heeft iemand dit ergens in Nederland gezien? Is het hier ook verkrijgbaar? (Naar wat ik begrijp heb je in Nederland wel een "philosophen tofu" en een tofu van Nagel, beide gefermenteerd, maar ik heb er geen ervaring mee).


Het eerste wat ik er mee wilde maken was de meloensalade die ik in mijn vegetarische tijd nog wel eens maakte. Een heerlijke aparte combinatie met watermeloen en ui. Een bekend recept die je hier en daar de kop op ziet steken, maar nu is het dus ook geheel plantaardig mogelijk!

Hoe gezond meloen wel niet is, kun je bij dit recept lezen Watermeloen - tomatensalade met vijgendressing (ook een erg lekkere salade met meloen overigens!)

Meloensalade met gefermenteerde tofu
1 kwart watermeloen, ontpit en in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd en even geweekt in water met wat citroensap
1/2 pakje gefermenteerde tofu met Provençaalse kruiden, verkuimeld
handjevol platte peterselie, grof gehakt
scheutje olijfolie
peper en zout

Meloen, ui en tofu door elkaar mengen, op smaak brengen met olijfolie, peper en zout en bestrooien met platte peterselie
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

 1. Via google ontdekt dat het bij Aziatische toko's waarschijnlijk te koop is, zie bv deze website: http://www.aziatische-ingredienten.nl/gefermenteerde-tofu/
  Geen idee of het ook biologisch is (ik verwacht niet), maar ik ga het zeker eens een keer uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie nu pas je berichtje, sorry! Ja inderdaad had ik ook gevonden, maar volgens mij is die bij de toko niet gekruid zoals deze, en niet alle verhalen zijn even positief over de smaak :) ik ga het zeker eens proberen, ben nieuwsgierig geworden..

   Verwijderen