Dit recept, in een niet vegan-versie, maakte ik altijd in mijn studententijd wanneer er mensen op bezoek kwamen. Ik heb het al heel lang niet meer gegeten, maar onlangs bedacht ik mij dat er én inmiddels goede vervangers waren voor kip én voor roomkaas.
Het resultaat was erg lekker, alhoewel ik de volgende keer er misschien iets meer "kaas" in zou doen, of een scheutje room bij het champignon mengsel.
Kip van de Vegetarische Slager is inmiddels gelukkig wijd verspreid verkrijgbaar: Jumbo, Ekoplaza, COOP en natuurlijk online in hun eigen webshop.
Bladerdeeg pakketjes met champignons en vega "kip"
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 bakje kip van de Vegetarische Slager, iets kleiner gesneden
1 ui, gesnipperd
⅓ bakje Toffuti Cream Cheese Garlic and Herbes (natuurwinkels & Ekoplaza)
8 plakjes bladerdeeg, kijk goed of ze geheel plantaardig zijn, bv Moin (bio winkel), Tante Fanny (Jumbo), ontdooid
olie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin. Leg even apart. In dezelfde pan bak je de champignons en de uien tot beide mooie gekleurd zijn.
Voeg de kip bij de champignons en doe de de toffuti cream cheese erbij. Goed roeren, en alles goed door elkaar mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Leg vier plakjes bladerdeeg op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel het champignon kip mengsel over de 4 bladerdeeg vellen.
Leg de andere vier vellen erbovenop en duw de randen iets naar elkaar toe.
Bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Wij hebben het geserveerd met een tomaten, komkommer, ui salade met een dressing van verdunde veganaise en wat Italiaanse kruiden, bestrooid met bieslook.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten