Bladerdeeg pakketjes met champignons en vega "kip"

Dit recept, in een niet vegan-versie,  maakte ik altijd in mijn studententijd wanneer er mensen op bezoek kwamen. Ik heb het al heel lang niet meer gegeten, maar onlangs bedacht ik mij dat er én inmiddels goede vervangers waren voor kip én voor roomkaas.
Het resultaat was erg lekker, alhoewel ik de volgende keer er misschien iets meer "kaas" in zou doen, of een scheutje room bij het champignon mengsel.
Kip van de Vegetarische Slager is inmiddels gelukkig wijd verspreid verkrijgbaar: Jumbo, Ekoplaza, COOP en natuurlijk online in hun eigen webshop.


Bladerdeeg pakketjes met champignons en vega "kip"
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 bakje kip van de Vegetarische Slager, iets kleiner gesneden
1 ui, gesnipperd
 ⅓ bakje Toffuti Cream Cheese Garlic and Herbes  (natuurwinkels & Ekoplaza)
8 plakjes bladerdeeg, kijk goed of ze geheel plantaardig zijn, bv Moin (bio winkel), Tante Fanny (Jumbo), ontdooid
olie
peper & zout

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin. Leg even apart. In dezelfde pan bak je de champignons en de uien tot beide mooie gekleurd zijn.
Voeg de kip bij de champignons en doe de de toffuti cream cheese erbij. Goed roeren, en alles goed door elkaar mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Leg vier plakjes bladerdeeg op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel het champignon kip mengsel over de 4 bladerdeeg vellen.
Leg de andere vier vellen erbovenop en duw de randen iets naar elkaar toe.
Bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Wij hebben het geserveerd met een tomaten, komkommer, ui salade met een dressing van verdunde veganaise en wat Italiaanse kruiden, bestrooid met bieslook.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten