Dadel acai bessen reep

We eten best vaak repen tussen door, zowel "raw" snack repen als noten en zaden repen. Behalve dat ze best prijzig zijn leek het mij ook leuk om zelf van dit soort repen te maken, met precies de smaakjes die mij lekker lijken en de ingrediënten die ik wil gebruiken. Deze is alvast goed gelukt! (Rick vond het zelfs lekkerder dan diegene die hij altijd in de winkel koopt :-)).


Dadel acai bessen reep

1½ cup dadels
3/4 cup amandelmeel
1½ el kokosolie, gesmolten
½ cup cacao poeder
½ cup (vers gemalen) lijnzaad 
½ cup acai bessen, geweekt
1  á 2 el kaneel
½ cup ongebrande cashewnoten

Dadels in keukenmachine fijnmalen, amandelmeel erbij doen, acai bessen (houd wat achter ter garnering), lijnzaad, cacao poeder en kaneel erbij doen en goed fijnmalen. Wanneer het een stevige massa is geworden doe je de cashewnoten erbij en maal je nog een aantal keer zodat je grove stukken cashew noten hebt.

In een rechthoekige bak die bekleed is met bakpapier de dadelmassa verdelen en goed aandrukken. Verdeel eventuele achter de hand gehouden acai bessen over het geheel (druk aan), dek af en zet in de koeling.
Laat het eerst een paar uur koelen in de koelkast voordat je het in stukken snijd.



Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er verrrrrrrukkkkkelijk uit!!! Dat ga ik zsm proberen.
    Net jullie site ontdekt. Vreselijk leuk! Ik was op zoek naar recepten met zoete aardappel. Welnu, veeeeel inspiratie gevonden. Superbedankt!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof zeg! Zo zelf repen maken lijkt me wel eens leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En toen had ik een bakje gesmolten kokosolie over en een extreem droge massa. Zal ik het bij elkaar gooien? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst goed kneden, het lijkt droger dan het is als je het goed aandrukt. Maar als je veel kokosolie niet vervelend vindt, ga je gang :-)

      Verwijderen