Onlangs twee heerlijke zomerse pasta's gemaakt, erg simpel, maar héél smaakvol.
Voor de pesto pasta:
penne
twee handen vol basilicum
zakje / bakje pijnboompites
1 teentje knoflook gepeld en grof gesneden
2 eetlepels edelsgistvlokken
olijfolie
peper en zout
Penne voor twee personen koken.
Ondertussen in de blender de basilicum, pijnboompitjes, knoflook en voldoende extra vierge olijfolie toevoegen zodat het een zachte massa wordt. Edelgist vlokken toevoegen en naar smaak zout en peper.
Mengen met de gekookte pasta. Zowel warm als koud lekker.
Voor de tomaten pasta:
penne
+/- 8 verse zeer rijpe tomaten
knoflook, zeer fijn gehakt
beetje verse rozemarijn, fijn gehakt
paar blaadjes basilicum, fijn gesneden
olijfolie
Penne voor twee personen koken.
Pak een grote rasp (liefst zo'n staande) en rasp de tomaten op die manier dat ze openbarsten en dat het velletje uiteindelijk overblijft in je handen en de inhoud van de tomaat geraspt aan de andere kant ligt, het liefst in een kom (het wordt nogal vochtig).
Wanneer je voldoende tomatenprut hebt dan voeg je hieraan naar smaak de kruiden en de olijfolie toe.
Mengen met de gekookte pasta. Zowel koud als warm lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten