Mango Summer Rolls & Thaise geroosterde nepgarnalen

-

Twee recepten uit twee kookboeken. De Mango Summer Rolls komen uit Vegan with a Vengeance van Isa Chandra Moskowitz en de Thaise sojagarnalen met mungbonennoodles komt uit Oosters Vegetarisch van Jolande Burg.

De soja garnalen kun je halen bij de toko, oa *hier*, toen ik deze voor het eerst at in een Vietnamees restaurant moest men mij echt overtuigen dat het geen echte garnalen waren, ze zijn zo goed nagemaakt!

Beide zijn voorgerechten, maar bij elkaar genoeg voor een hele maaltijd. Beide gerechten hebben ook veel overeenkomstige ingredienten dus voordelig met boodschappen doen.. Ik heb er Thaise Chilisaus van conimex erbij gezet, maar had ook een heerlijke pittige saus met chili en knoflook van de toko.


Mango Summer Rolls:
-1 mango (geschild en het vruchtvlees in smalle reepjes gesneden)
-bakje kiemen (bijvoorbeeld alfalfa, of linzenkiemen)
-verse koriander
-glasnoedels 
-geroosterde, gezouten pinda's (fijngehakt)
-rijstvelletjes (haal je bij de toko voor heel weinig geld, en je kan er zoveel leuks mee doen!)

Glasnoodles koken zoals de verpakking aangeeft, afspoelen met koud water en uit laten lekker. Een bak met warm water (mag gewoon kraanwater zijn) klaarzetten, en daar steeds 2 rijstvellen tegelijk in leggen. Na zo'n 30 seconden á 1 minuut ze er voorzichtig uithalen. Leg ze neer op een schone snijplank. 
Op ongeveer 2/3 van de rijstvel onderaan leg je een eetlepel noodles, dan een klein beetje pinda's, wat mango reepjes en vervolgens wat kiemen.
Klap de twee buitenzijdes naar binnen, en rol dan van onderaf naar boven.

Ga zo door tot je genoeg rolletjes hebt, of dat je vulling op is..

bron: Vegan with a Vengeance van Isa Chandra Moskowitz


 Geroosterde Thaise nep garnalen met koude fijne glasnoedels van mungbonen
-12 soja garnalen 

Voor de marinade van de garnalen:
-1eetl limoensap
-1 theel zout
-1 eetl gember (geraspt)
-2 theel citroengras (geraspt)
-1 eetl Thaise chilisaus
-2 theel limoenrasp
-1 teen knoflook (geraspt)
-1 eetl olijfolie

 -80 gr glasnoedels (van mungbonen)

Voor de marinade van de glasnoedels:
-1 eetl limoensap
-1 eetl olijfolie
-1 theel zout
-1 eetl gember (geraspt)
-1 rood pepertje (zonder zaad in halve dunne ringetjes)
-2 eetl koriander (fijngehakt)
-2 eetl munt (fijngehakt)
-1 lente-ui (fijngesneden)

Maak de marinade voor de garnalen door de ingredienten te mengen. Laat hierin de sojagarnalen minimaal 4 uur op een koele plek marineren.
Kook de glasnoedels spoel ze af met koud water en laat uitlekken (je kan ze dus tegelijk maken met de glasnoedels voor de summer rolls).
Maak de tweede marinade en roer deze door de koude glasnoedels. Laat marineren tot gebruik.
Verhit een grillplaat en rooster de sojagarnalen tot ze mooie bruine randjes hebben.
Serveren met de Thaise Chilisaus.


Als toetje hadden we longans, een vrucht die lijkt op de lychee uit dezelfde plantenfamilie. Ik vind de longans echter veel lekkerder..
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram