Vegan zalm / tomato lox

Dit receptje kwam voorbij op mijn tijdlijn op facebook bij een bekende. Ik vroeg haar of ik het mocht
delen en dat kon! Dankjewel Angela Happel! Ik heb de verhouding een tikje aangepast omdat ik niet en té sterke rooksmaak wilde. Maar dit komt toch behoorlijk in de buurt van de echte gerookte zalm.

Ik moet ook wat bekennen; veel mensen denken dat ik supergoed kan koken, maar ik vind vooral het opeten lekker en wil daarom nog wel eens mijn best doen. Maar als het makkelijk kan, dan doe ik het op de makkelijke manier. Zo heb ik dus nu voor het eerst (!) zelf, handmatig, tomaten ontveld! Echt. Ik had het nog nooit gedaan. Te lui. Onnodig. Te veel tijd. Maar hiervoor wilde ik wel even die tomaatjes onderdompelen in heet water, ze laten schrikken in koud en ontvellen. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk is het zo gebeurd.

Maak het een dag van te voren zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Doe de tomatenzalm lekker op een toastje met cream cheese (wel een vegan variant natuurlijk, dit is en blijft een vegan blog..) of op een bagel met  vegan roomkaas.


Vegan zalm / tomato lox
10 tomaten - ontveld, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten in dunne reepjes
2 eetlepels rijstazijn
1 el sojasaus
1½ el vegan mayonaise
½ tl sriracha saus (kun je ook weglaten)
1 vel verpulverde nori (ik heb het echt heel fijn versnipperd met een opzetstuk van mijn staafmixer)
2 el liquid smokeMeng alles door elkaar en laat een nacht trekken.
Ik heb alles in de ochtend wel afgegoten omdat het anders behoorlijk nat werd. Heerlijk op toast en brood met vegan roomkaas!
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten