Tortellini met groente- vegankaassaus, perzik en amandel


Yeah! Weer e-i-n-d-e-l-i-j-k eens een blogpost! Bijna 1½ jaar later en een paar maanden na het sluiten van de webshop (die zoveel tijd opslurpte!) dacht ik weer eens wat te gaan plaatsen. Ik wil niet meer zo intenstief bloggen als voorheen, maar zo nu en dan wil ik toch wel weer wat leuke dingen delen. En misschien wel met wat meer foto's en wat minder tekst.  Maar nu dan toch weer een recept :-)

Een gerecht dat ik vaak maakte tijdens mijn studententijd wanneer ik indruk wilde maken (een vriendin van destijds had het bedacht op haar koksopleiding): tortellini met groente- kaassaus, perzik en amandelschaafsel! Toen ik de nieuwe vegan kaassaus - This is not Cheese Sauce- van Willicroft zag bij Jumbo Foodmarkt Groningen wilde ik dit gerecht gelijk weer eens maken maar dan vegan uiteraard 🍃
De originele variant had ook kip; dat heb ik vervangen door koningsoesterzwam maar deze kun je echter ook goed achterwege laten. Je kan ook, als je geen koningoesterzwammen kan vinden vegan kipstukjes gebruiken uiteraard, of doe champingnons erin die je meebakt met de wortel en courgette (in dat laatste geval laat je de kipkruiden weg).

Qua tortellini had ik er eentje met gerookte tofu erin, maar die zou ik eigenlijk niet aanraden. De volgende keer probeer ik het met een andere vulling. Ik had het van het mer D'Angelo.
🍃🌿Tortellini met groente- vegankaassaus, perzik en amandel
Zo maak je het voor 2-3 personen
1 pak tortellini, vegan uiteraard
3 koningsoesterzwammen, in stukken van 1 cm
2 el kipkruiden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 wortels in stukjes
½ courgette in stukjes
1 pak This is not Cheese Sauce - van Willicroft
3 el amandelschaafsel - goudbruin geroosterd in een droge pan
2 perzikken uit blik in kleine stukjes
bieslook
olijfolie
zout & peper

Kook de tortellini volgens de verpakking.
Ondertussen bedek je de koningsoesterzwammen met wat olie en de kipkruiden (goed mengen, ik doe het met mijn handen :-)) en bak ze mooi goudbruin en gaar (dit kan wel 10-15 minuutjes duren, als ze taai zijn is het niet lekker dus snoep er gerust een uit de pan om te proeven).

Tegelijkertijd verhit je wat olie in een diepe pan en bak je de ui glazig. Doe de knoflook erbij, de wortel en courgette en bak alles op wat hoger vuur onder voortdurend roeren voor een paar minuten.
Doe de This is not Cheese Sauce erbij en roer goed door, zodat het goed mee warmt.

Serveer de tortellini samen met de koningsoesterzwam op een bord, giet de groente kaassaus erover, stukjes perzik, geroosterde amandelschaafsel en wat fijngesneden bieslook

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten