Tortellini met groente- vegankaassaus, perzik en amandel
Yeah! Weer e-i-n-d-e-l-i-j-k eens een blogpost! Bijna 1½ jaar later en een paar maanden na het sluiten van de webshop (die zoveel tijd opslurpte!) dacht ik weer eens wat te gaan plaatsen. Ik wil niet meer zo intenstief bloggen als voorheen, maar zo nu en dan wil ik toch wel weer wat leuke dingen delen. En misschien wel met wat meer foto's en wat minder tekst. Maar nu dan toch weer een recept :-)
Een gerecht dat ik vaak maakte tijdens mijn studententijd wanneer ik indruk wilde maken (een vriendin van destijds had het bedacht op haar koksopleiding): tortellini met groente- kaassaus, perzik en amandelschaafsel! Toen ik de nieuwe vegan kaassaus - This is not Cheese Sauce- van Willicroft zag bij Jumbo Foodmarkt Groningen wilde ik dit gerecht gelijk weer eens maken maar dan vegan uiteraard 🍃
De originele variant had ook kip; dat heb ik vervangen door koningsoesterzwam maar deze kun je echter ook goed achterwege laten. Je kan ook, als je geen koningoesterzwammen kan vinden vegan kipstukjes gebruiken uiteraard, of doe champingnons erin die je meebakt met de wortel en courgette (in dat laatste geval laat je de kipkruiden weg).
Qua tortellini had ik er eentje met gerookte tofu erin, maar die zou ik eigenlijk niet aanraden. De volgende keer probeer ik het met een andere vulling. Ik had het van het mer D'Angelo.
🍃🌿
Tortellini met groente- vegankaassaus, perzik en amandel
Zo maak je het voor 2-3 personen
1 pak tortellini, vegan uiteraard
3 koningsoesterzwammen, in stukken van 1 cm
2 el kipkruiden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 wortels in stukjes
½ courgette in stukjes
1 pak This is not Cheese Sauce - van Willicroft
3 el amandelschaafsel - goudbruin geroosterd in een droge pan
2 perzikken uit blik in kleine stukjes
bieslook
olijfolie
zout & peper
Kook de tortellini volgens de verpakking.
Ondertussen bedek je de koningsoesterzwammen met wat olie en de kipkruiden (goed mengen, ik doe het met mijn handen :-)) en bak ze mooi goudbruin en gaar (dit kan wel 10-15 minuutjes duren, als ze taai zijn is het niet lekker dus snoep er gerust een uit de pan om te proeven).
Tegelijkertijd verhit je wat olie in een diepe pan en bak je de ui glazig. Doe de knoflook erbij, de wortel en courgette en bak alles op wat hoger vuur onder voortdurend roeren voor een paar minuten.
Doe de This is not Cheese Sauce erbij en roer goed door, zodat het goed mee warmt.
Serveer de tortellini samen met de koningsoesterzwam op een bord, giet de groente kaassaus erover, stukjes perzik, geroosterde amandelschaafsel en wat fijngesneden bieslook
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten