Quinoa haver ontbijtje met salted caramel sausIk vind quinoa bij het ontbijt het zo fijn! Ik behoud heel lang een vol gevoel en ga dan niet zo snel snaaien. En tja, die salted caramel dadel saus is gewoon te lekker om niet ook bij andere gerechten te proberen.

Quinoa haver ontbijtjes zijn tegenwoordig mijn snelle weekendmaaltijden (door de weeks heb ik geen tijd om mijn haver te koken en doe ik overnight oats), maar in het weekend wanneer ik wel weg moet maar net een kwartiertje meer tijd heb dan varieer ik lekker door op dit quinoa haver thema. Quinoa haver ontbijtje met amandel en salted caramel saus 1 persoon 
1/4 cup quinoa
1/4 cup havervlokken
3/4 cup water
1/4 cup plantaardige melk

1 banaan, geprakt
1 el amandelboter (optioneel)

amandelschaafsel
fruit naar wens

Meng de quinoa, haver, water en plantaardige melk in een klein steelpannetje en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe door.

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Beng de banaan en eventueel de amandelboter door de quinoa. Serveer met de salted caramelsaus (zie recept hieronder), fruit en bestrooi met amandelschaafsel.

Salted caramel saus:

4 grote verse, zachte medjouldadels (echt bezuinig niet op goede grote zachte verse dadels)
2 el ahornsiroop
1 el amandelpasta
½ tl vanille extract
zeezout

Haal de pitten uit de dadels en doe alle overige in een hoge kom/maatbeker en blend zeer fijn met een goede staafmixer. Voeg een beetje water toe om het te verdunnen en de dikte naar wens te maken. Op smaak brengen met zeezout (wees daar niet te zuinig meer. Want salted karamel...)
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten