Neatloaf wellington

Dit recept heb ik gemaakt op de tweede kerstdag. Gewoon lekker met z'n tweetjes, dus ik kon ontspannen experimenteren en aanrommelen zonder stress en "het moet lukken" druk. Het is een samenvoegsel van recepten en een beetje van mijzelf. Het idee van de laagjes champignons en de sesamzaadjes kwam uit het MAN.EAT.PLANT kookboek, en het gehakt heb ik gekruid op basis van het recept van Vegetus "oma's gehaktballen" , maar dan iets anders :-)

Ik heb het gegeten met bietjes uit de oven en gesauteerde broccoli. En een rode wijnjus, maar die was niet om over naar huis te schrijven.




Neatloaf wellington
voor 3-4 personen

1 pak naturli gehakt
1 ui
1-2 tenen knoflook
snuf nootmuskaat
snuf piment/all spice (1/2 tl)
1 el juspoeder (let op dat het vegan is)
5 el panko broodkruim
1 el witte peper
1 el sojasaus
2 el olijfolie
4-5 grote champignons in stukken
1 vel vegan bladerdeeg (bv tante fanny)
sesamzaadjes

8 champignons in plakjes (deze bakken en apart houden)

Bak ui in een grote pan met wat olie tot ze glazig worden. Voeg fijngehakte knoflook toe, en de naturli gehakt. Bak het gehakt al roerend terwijl je het gehakt klein maakt. Voeg een snuf versgeraspte nootmuskaat toe en een snuf piment / all spice.
Doe dit in een keukenmachine, samen met de juspoeder, peper, pankobroodkruim, sojasaus, olijfolie en de 4-5 grote champignons,
Maal het mengsel fijner dan het nu is, een paar grove stukjes erin is niet erg en juist lekker.

Verplaats de massa op wat cellofaan papier en rol het tot een dikke mooie rol. Laat even rusten in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Rol het vegan bladerdeeg uit. Ik heb een stuk aan de zijkant eraf gesneden omdat het teveel was voor de rol. Probeer het een beetje in te schatten,

 Leg de plakjes champignons in een rechte baan in het midden. Leg de, uitgepakte, gehaktrol erop (voorzichtig, niet breken!  het beste is het om het uit de folie erop te rollen) en vouw het bladerdeeg omhoog. Maak de zijkanten dicht. Rol de rol om en breng hem in model :-)

Licht bestrijken met wat water en dan voorzichtig rollen door wat sesamzaadjes. Je kan ook creatief met het overgebleven bladerdeeg zijn en daar sterretjes etc van maken en op de rol plakken. Ik heb een paar schuine inkepingen gemaakt "to let the air escape".

Op een bakpapier in de oven bakken voor 45 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.






Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Heerlijk recept, ziet er goed uit. Deze Neatloaf wellington ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen