Dus bij deze!
Pasta met erwtjes en asperges
Pasta voor 2
personen
1 pakje
vegetarische kipstukjes (bv vivera)
1 el pikante
kipkruiden (check altijd even de ingredienten)
1 ui,
gesnipperd
1 pakje
groene aspergetips. Eventueel wat kleiner gesneden indien gewenst.
½ kleine
broccoli in kleine roosjes
1 cup
tuinerwtjes (uit de vriezer, ontdooid)
1 pakje crème vega van drOetker (of neem bv roomkaas van Soyananda, of een soja/haveroom maar
verdun deze dan niet)
½ tl
knoflookpoeder
½ tl
uienpoeder
3 el edelgist
Handje
gemengde gehakte noten.
Olie om in te
bakken
Zout en
versgemalen peper
Verhit wat
olie in een koekenpan. Ik snijd de vegetarische kipstukjes altijd wat fijner,
dat verdeelt wat mooier in het gerecht. Bestuif met de pikante kipkruiden en
bak ze in de koekenpan goudbruin. Zet aan de kant.
Kook
ondertussen de pasta gaar in ruim water.
Pak een
andere koekenpan, of gebruik die van de kipstuckjes maar dan even
schoongemaakt. Verhit hierin weer wat olie, bak de ui glazig tot ze bruin
beginnen te worden. Voeg de broccoliroosjes en aspergetips toe en roerbak even
mee.
Meng in een
kommetje de crème vega van drOetker, de edelgist, uien- en knoflookpoeder met wat
water zodat het een vloeibare substantie wordt. Voeg deze toe aan de broccoli en asperges. Doe
de tuinerwtjes erbij en warm alles even mee. Voeg de vega kipstukjes erbij en
breng op smaak met zout en peper (je kan er ook nog wat extra edelgist doorheen
mengen als je dat lekker vindt.
Serveer de
saus over de pasta, en bestrooi met de gehakte, gemengde noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten