Pasta met erwtjes en asperges

Eigenlijk was ik niet van plan hier een recept van te maken voor mijn blog. Dit was typisch zo'n door de week gerecht waarbij ik maar wat in elkaar flanste met wat op moest: ik had een halve broccoli in de koeling liggen, een paar pakjes creme vega van drOetker die ik altijd iets te enthousiast inkoop als ik in Duitsland ben maar er vervolgens niets mee maak én een enorme voorraad pasta die ik heb liggen die niet meer verkocht kan worden in de Webshop. Maar.. dit bleek echter zo lekker dat ik blij ben dat ik even snel een foto had gemaakt met mijn mobieltje van het gerecht.
Dus bij deze!Pasta met erwtjes en asperges
Pasta voor 2 personen

1 pakje vegetarische kipstukjes (bv vivera)
1 el pikante kipkruiden (check altijd even de ingredienten)

1 ui, gesnipperd
1 pakje groene aspergetips. Eventueel wat kleiner gesneden indien gewenst.
½ kleine broccoli in kleine roosjes
1 cup tuinerwtjes (uit de vriezer, ontdooid)

1 pakje crème vega van drOetker (of neem bv roomkaas van Soyananda, of een soja/haveroom maar verdun deze dan niet)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
3 el edelgist

Handje gemengde gehakte noten.

Olie om in te bakken
Zout en versgemalen peper

Verhit wat olie in een koekenpan. Ik snijd de vegetarische kipstukjes altijd wat fijner, dat verdeelt wat mooier in het gerecht. Bestuif met de pikante kipkruiden en bak ze in de koekenpan goudbruin. Zet aan de kant.

Kook ondertussen de pasta gaar in ruim water.

Pak een andere koekenpan, of gebruik die van de kipstuckjes maar dan even schoongemaakt. Verhit hierin weer wat olie, bak de ui glazig tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de broccoliroosjes en aspergetips toe en roerbak even mee.

Meng in een kommetje de crème vega van drOetker, de edelgist, uien- en knoflookpoeder met wat water zodat het een vloeibare substantie wordt.  Voeg deze toe aan de broccoli en asperges. Doe de tuinerwtjes erbij en warm alles even mee. Voeg de vega kipstukjes erbij en breng op smaak met zout en peper (je kan er ook nog wat extra edelgist doorheen mengen als je dat lekker vindt.

Serveer de saus over de pasta, en bestrooi met de gehakte, gemengde noten.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten