Dadelkaramelsaus met zeezout


Ik houd ontzettend van roze. Zo dat is eruit. Voor iemand als ik die eigenlijk meestal zwart draag, een enorme gothic, alternatieve periode in haar jong volwassen leven had, is dat niet makkelijk. Zonder gekheid. Als kind zijnde vond ik roze al geweldig. Ik had vaak roze kleren aan, en zelfs mijn leraar op de lagere school vond dat een beetje vreemd omdat het zou vloeken bij mijn rode haren. Ik denk dat daar de schaamte een beetje is ontstaan. Misschien dat ik daarom wel greep naar zwart en duister na mijn pubertijd :-)

Inmiddels is roze helemaal hip en happening en draag ik al twee jaar regelmatig roze palladiums, heb ik een roze trui jurk en nu kan ik dan eindelijk verliefd kijken naar roze servies. Hoe geweldig!
Wat mij zo aantrekt in roze? Geen idee! Ik vind het een hele vriendelijke kleur, en het geeft mij rust.

Terwijl ik druk in de groothandel bezig was met het bijvullen van de voorraad voor mijn winkel hoorde ik Rick zachtjes fluisteren (hij weet dat ik altijd opperst geconcentreerd ben als ik voorraad aanvul met servies) : ze hebben het ook in het roze.... Ik keek nog niet op, eerst even concentreren en de mooiste items uitzoeken, maar mijn hart maakte al een sprongetje. Uiteindelijk ervoor gekozen om eerst de ontbijt en diner bordjes op te nemen in de webshop. Ik hoop dat jullie ze ook zo mooi vinden!

Ik moest ze natuurlijk nog even mooi vastleggen en wat is er nou fijner als ik dat kan combineren met een receptje die we al een tijd maken, maar die ik nog niet heb gedeeld!
Deze karamelsaus maakt Rick geregeld in het weekend voor bij onze pannenkoekjes. Maar het is zo lekker. En kan op van alles! (IJs! Kokosyoghurt!) Zo lekker dat ik het zelfs zo opeet en zeker de kom uitlik. Net als vroeger toen mijn moeder iets had gebakken en ik als klein kind de beslagkom mocht uitlikken (terwijl ik mijn roze polo en roze geruite broek aan had).
Dadelkaramelsaus met zeezout

4 grote verse, zachte medjouldadels (echt bezuinig niet op goede grote zachte verse dadels)
2 el ahornsiroop
1 el amandelpasta
½ tl vanille extract
zeezout

Haal de pitten uit de dadels en doe alle overige in een hoge kom/maatbeker en blend zeer fijn met een goede staafmixer. Voeg een beetje water toe om het te verdunnen en de dikte naar wens te maken. Op smaak brengen met zeezout (wees daar niet te zuinig meer. Want salted karamel...)
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten