Spicy chickpea salade


Een gezonde, lekker gekruide salade voor op brood, toastjes of op je bagel! Zonder gebruik te maken van veganaise (en toch lekker smeuïg en romig). In plaats van de sojaroom kun je ook haverroom of een wat dikkere ongezoete plantaardige melk gebruiken als je het echt zonder toegevoegd vet wil maken.

Kala namak zout geeft het een ei-smaakje. Houd je daar niet van, gebruik dan gewoon zout. 



Spicy chickpea salade

1 blik kikkererwten (310 gram)
100 ml sojaroom

½ tl gerookte (pittige) paprika
½ tl knoflookpoeder
1/4 tl korianderpoeder
½ tl kurkuma
½ tl gedroogde tijm
1ruime tl mosterd
kala namak
versgemalen rode kampotpeper

½ pakje gerookte (/amandel sesam) tofu
scheutje liquid aminos of sojasaus
olie om in te bakken

volkoren brood
tomaten
avocado
bieslook

Blend de helft van de kikkererwten met de sojaroom met een staafmixer (of keukenmachine).
De andere helft prak je grof met een vork, maar niet te fijn. Meng met de gepureerde kikkererwten.

Voeg vervolgens alle kruiden en de mosterd toe en meng goed door elkaar. Breng stevig op smaak met kala namak en vers gemalen peper. 

Verhit wat olie in een klein pannetje. Snijd de gerookte tofu in kleine blokjes en bak ze aan alle kanten goudbruin. Doe er een scheutje liquid aminos of sojasaus bij en roer nog even goed om.

Serveer de kikkererwten salade op bijvoorbeeld volkorenbrood, met tomaatjes, avocado, bieslook en maak af met de gebakken blokjes gerookte tofu.



Print Friendly and PDF

1 opmerking: