Groningen: Restaurant Achterwerk


Het is al weer twee weken geleden dat ik ging eten bij het onlangs geopende Achterwerk in Groningen, veel te lang geleden en ik had er veel eerder over willen schrijven. Maar de tijd vliegt! Ik knipper met mijn ogen en we zijn al weer een week verder met een weekend vol andere leuke activiteiten. Maar Achterwerk verdient een plekje op deze blog want ik ben fan!

Achterwerk zit sinds 1½ maand in de Oosterstraat, verstopt achter in een gebouw, in hetzelfde pand als nachtclub Oost en bereik je door een gang en een trap op te lopen. Even zoeken dus! De ruimte is lekker modern ingericht met hier en daar een huiskamersfeertje. Een open bar en keuken waar je je achteraf over afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen daar al die lekkernijen klaar te maken.

  

Het fijne aan Achterwerk is dat veganistisch normaal gevonden wordt en vlees de uitzondering. Natuurlijk zou het nog fijner zijn als het helemaal 100 % plantaardig is, maar hey, elke verandering is er één, en dit zorgt ervoor dat vleeseters misschien weer eerder kennis maken met zalig vegan food!

De kaart wijzigt geregeld (in eerste instantie elke maand, maar of dat zo blijft moeten ze nog even bekijken omdat dat best veel is natuurlijk). En tja dan krijg je keuze stress, want het lijkt allemaal zo lekker! Gelukkig konden we een beetje gluren bij de buren wat zij hadden genomen en op basis daarvan konden we al wat schiften (een chili bv maak ik zelf thuis geregeld en ik vind het leuk om als ik uit eten ga iets te kiezen wat ik juist niet zo snel zelf zou maken).

  

Vooraf heb ik gekozen voor de Langzaam gegaarde aubergine met aubergine kaviaar, kruidenemulsie en dragoncrackers. Ontzettend lekker! Van die crackers had ik nog wel wat meer gewild, ik hou van dragon <3 .

Als tussengerechtje kregen we een Libanees platbrood en een soort midden oosterse dip met chili die zalig was!

  

Het hoofdgerecht was echt geweldig: Gerookte wortel met jus van sjalot, crème van knolselderij en gebrande pécannoten. Als eerste worden de wortel opgediend onder een glazen stolp. De deksel mag pas opgetild worden als de zandloper klaar is: ze worden op dat moment namelijk ter plekke gerookt!
De jus van sjalot was echt een smaakexplosie, paste zo goed bij de wijn en de crème dan ik het echt jammer vond dat mijn bordje al leeg was!

De hele avond heb ik de Beaurempart Grande Réserve Rouge gedronken (behalve het aperatiefje) en die was zalig, zeker bij het hoofdgerecht.

  

Alle desserts waren vegan, ondanks dat er bij een van de desserts "honingraat" vermeldt stond: die was namelijk ook vegan. Toen ik dat hoorde nam ik die (vegan honing vind ik natuurlijk ontzettend interessant omdat ik het ook verkoop): Perensorbet met honingraat van karamel en chocolade.
De vriendin waar ik mee was koos voor de Chocolademousse met een sinaasappelkoekje.
Later konden we ook nog proeven van de Warme pompoen met hangop van kokosyoghurt die onze buurmannen een tafel naast ons geserveerd kregen.
De honingraat vond ik tegenvallen: het was meer puur suikergoed. Het lekkerste was denk ik toch de pompoen met hangop! Voor de volgende keer dus :-)

  

Achterwerk is superleuk! De sfeer is ontspannen, lekkere muziek en later op de avond kun je lekker blijven hangen voor een wijntje en daarna eventueel gaan dansen bij nachtclub Oost. De mensen die het restaurant bedienen zijn heerlijk spontaan en enthousiast. En ondanks de enorme drukte hadden ze het goed onder controle.
Snel weer naartoe!

Achterwerk 
www.lekkerachterwerk.nl
Oosterstraat 13a
Groningen,
do t/m za geopend vanaf 18:00
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten