Cheesy Bloemkoolsoep met baby boerenkool chips

Een heerlijke herfstsoep met bloemkool, een kazig smaakje en lekkere hartige boerenkool chipjes erbij.  Je kan ook lekker krokant gebakken pompoenpitjes of zonnebloempitjes gebruiken, varieer met wat jij lekker vindt :-)



Cheesy Bloemkoolsoep met baby boerenkool chips 4-6 personen

2 zakjes baby boerenkool (á 40 gram)
snuf zout
druppel olijfolie
snuf edelgist

Verwarm de oven voor op 175 C° Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar.
Verspreid de boerenkool uit op de bakplaat. Het beste kun je dit in twee keer doen, omdat ze niet teveel over elkaar heen mogen liggen.
Droog de boerenkool in de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze droog en knapperig zijn.

Tip: uiteraard kun je ook heel erg goed van volgroeide boerenkool chips maken. Verleng dan de oven tijd en gebruik het als lekkere snack ipv garnering.

1 grote bloemkool, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 liter heet water
2 uienbouillon blokjes, of een andere plantaardige bouillon
500 ml (2 cup) ongezoete plantaardige melk
1 el miso
60 gram (1 cup) edelgist
Gepeld hennepzaad
Olijfolie
Zout en peper

Verhit in een grote pan een klein scheutje olie. Bak hierin de gesnipperde ui tot deze bruin begint te verkleuren. Voeg vervolgens de bloemkool toe, het water, de bouillon blokjes (breek ze alvast kapot dan worden ze beter opgenomen door het vocht) en de plantaardige melk. Breng aan de kook en laat het op een klein vuurtje zachtjes koken tot de bloemkool helemaal zacht (ongeveer 20-30 minuten).

Pureer de soep met een staafmixer (gebruik je een blender wees dan voorzichtig en laat de soep eerst wat afkoelen).

Meng de miso in een klein bakje met een paar eetlepels van de soep, dat voorkomt klontjes. Je kan het ook gewoon toevoegen aan de soep en dan nog een keer met de staafmixer pureren. Voeg de miso en de edelgist toe aan de soep. Roer goed en proef of het genoeg op smaak is. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met de baby boerenkool chips. Voeg deze op het allerlaatste moment toe, want ze worden snel slap door de soep. Bestrooi met hennepzaad.



Print Friendly and PDF

1 opmerking: