Quinoa ontbijtje met vijgen








Wil je weer eens iets anders dan het standaard overnight oats ontbijtje? Dan is dit echt ideaal én heel lekker. Een fijne manier om goede voedingstoffen van quinoa binnen te krijgen, genoeg proteine en lekker lang verzadigd te voelen.
Het is op een recept van Donna Hay gebaseerd, maar de oorspronkelijke versie was helaas weer niet vegan en ik heb wat aanpassingen gedaan. Zo jammer toch dat Donna Hay niet wat meer gaat richten op vegan / plantaardige recepten. Ik kan zo kwijlen bij de prachtige styling en foto's van haar boeken en tijdschriften, maar helaas is het overgrote deel niet vegan.


De vegan honing  die ik heb gebruikt is van vegablum, maar je kan prima ahornsiroop of andere zoetmiddelen gebruiken uiteraard.
Kommetje is van Broste Copenhagen uit de Nordic Sand serie.






Quinoa ontbijtje met vijgen 1-2 personen
1/4 cup quinoa
1/4 cup havermout (snelkokend)
3/4 cup water
1/4 cup plantaardige melk naar keuze

1/4 cup plantaardige yoghurt naar keuze
1 el amandelboter
1 geprakte banaan
1 el  ahornsiroop of veganistische honing (of een ander zoetmiddel)

1 vijg in plakjes
pompoenpitjes, grof gehakt

Doe de quinoa, havermout, water en plantaardige melk in een klein steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat onder af en toe roeren (goed over de bodem) 10 minuutjes zachtjes koken.
Haal van het vuur en meng de amandelboter, plantaardige yoghurt, geprakte banaan door het quinoa haver mengsel en doe het in een kommetje. Verdeel de vijgen erover.
Besprenkel met ahornsiroop of vegan honing en grof gehakte pompoenpitjes.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten