Linzen met wortel en bietjes uit de oven



Dit soort gerechten zijn echt mijn favoriet. Ontzettend smaakvol en ook nog heel erg gezond. Dit gerecht is geïnspireerd op een niet-vegan recept. Het gaat bijna vanzelf dat er in mijn hoofd dan allerlei mogelijkheden ontstaan om de smaken zo gebalanceerd te krijgen dat het ook veganistisch kan, grappig hoe dat werkt! Continu denken "hoe veganize ik dat??" :-) Vast herkenbaar voor velen?



Linzen met wortel en bietjes uit de oven 2 pers
1 cup Castelluccio-linzen (bruine linzen)
1½ cup water
1 bouillon blokje (bv uienbouillon)
2 laurierblaadjes

3 bietjes, geschild en in partjes van 8
8 middelgrote wortels, gehalveerd
olijfolie

1 pakje gekruide tofu (bv biologische tomaat olijf tofu van Vantastic Foods )
1/4 cup amandelschilfers, geroosterd in een droge koekenpan

1 cup ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 el citroensap
1/4 cup fijngehakte platte peterselie (+ extra voor garnering)
1/4 cup fijngehakte dille (+ extra voor garnering)

zout en versgemalen zwarte (kampot) peper 

Verhit de oven voor op 200C.
Snijd de groentes, verdeel ze over een bakplaat (bekleed met bakpapier) en besprenkel met wat olie.
Rooster ze gaar in de oven tot ze gaan verkleuren en gaar zijn (ongeveer 20-30 minuten).

Doe ondertussen de linzen met het water, bouillon blokje en laurierblaadjes in een pan en breng aan de kook.
Kook ze gaan in ongeveer 20 minuten. Giet af.

Rooster de amandelschijfjes indien dat nog niet is gebeurd.

Voeg de ingredienten voor de yoghurtsaus samen: sojayoghurt, knoflook, citroensap, peterselie, dille.

Verkruimel de gekruide tofu.

Verdeel de linzen over 2 borden, leg de geroosterde groentes erbij. Breng op smaak met zout en kampot peper. Bestrooi met de gekruide, verkruimelde tofu. Besprenkel met wat yoghurtsaus en versier met verse kruiden.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen: