Ik ben zo blij dat ik weer verse kruiden en groene groentes kan kopen bij mijn lokale biologische teler: De Keukentuin in Zuidbroek. Elke vrijdag en zaterdag kun je daar terecht voor verse kruiden, biologische groentes en kruidenplanten uit hun eigen kas. Daarnaast verkopen ze ook fijne andere handige biologische producten en nog fijner: steeds meer veganistische producten! Zeker een bezoekje waar als je in de buurt woont, of als je eens in het noorden bent.
Kruidenpasta met tofu en misodressing 2-3 personen
1 pakje gerookte, amandel sesam of gekruide tofu, in kleine blokjes
scheutje olijfolie
250 gram glutenvrije of volkoren pasta (penne)
2 cup fijngesneden spinazie, snijbiet (alleen het blad, bewaar de stengels voor een roerbak of smoothie), raapsteelblad of ander fijn groen bladgroen.
handvol fijngesneden verse koriander
handvol fijngesneden verse basilicum
1 avocado, in kleine blokjes
dressing:
1 eetlepel lichte miso
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 tl vers geraspte gember
1 tl veganistische honing, of agave siroop
zout en peper naar smaak (Ik zou hier kiezen voor een fijne zwarte kampot peper)
Zorg dat je alles al fijn hebt gesneden en de ingrediënten van de dressing door elkaar hebt gemengd.
Bak de klein gesneden tofu blokjes in een koekenpan bruin en bijna krokant.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet deze af en doe terug in de pan. Doe de fijngesneden spinazie, snijbiet of raapsteel erbij en roer om, eventueel op een laag vuur, zodat het slinkt en om te voorkomen dat de pasta teveel afkoelt.
Roer vervolgens de verse kruiden erdoor en de avocado. Breng op smaak met zout en peper.
Verveel over 2-3 borden of kommen en besprenkel met de misodressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten