Dit klinkt misschien als een wat vreemd recept, maar écht.. probeer deze! De smaken zijn perfect en zo lekker. De basis heb ik niet zelf verzonnen, maar ik wilde er wel graag een goede proteïne bron bij. Met wat aanpassingen werd dit een heel fijn volwaardig recept! Voor de tofu kun je de houdbare gekruide tofu gebruiken van Vantastic Foods , gerookte tofu maar ook zeker lekker zijn is de black forest tofu van Taifun.
Ik ben zo blij dat ik weer verse kruiden en groene groentes kan kopen bij mijn lokale biologische teler: De Keukentuin in Zuidbroek. Elke vrijdag en zaterdag kun je daar terecht voor verse kruiden, biologische groentes en kruidenplanten uit hun eigen kas. Daarnaast verkopen ze ook fijne andere handige biologische producten en nog fijner: steeds meer veganistische producten! Zeker een bezoekje waar als je in de buurt woont, of als je eens in het noorden bent.
Kruidenpasta met tofu en misodressing 2-3 personen
1 pakje gerookte, amandel sesam of gekruide tofu, in kleine blokjes
scheutje olijfolie
250 gram glutenvrije of volkoren pasta (penne)
2 cup fijngesneden spinazie, snijbiet (alleen het blad, bewaar de stengels voor een roerbak of smoothie), raapsteelblad of ander fijn groen bladgroen.
handvol fijngesneden verse koriander
handvol fijngesneden verse basilicum
1 avocado, in kleine blokjes
dressing:
1 eetlepel lichte miso
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 tl vers geraspte gember
1 tl veganistische honing, of agave siroop
zout en peper naar smaak (Ik zou hier kiezen voor een fijne zwarte kampot peper)
Zorg dat je alles al fijn hebt gesneden en de ingrediënten van de dressing door elkaar hebt gemengd.
Bak de klein gesneden tofu blokjes in een koekenpan bruin en bijna krokant.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet deze af en doe terug in de pan. Doe de fijngesneden spinazie, snijbiet of raapsteel erbij en roer om, eventueel op een laag vuur, zodat het slinkt en om te voorkomen dat de pasta teveel afkoelt.
Roer vervolgens de verse kruiden erdoor en de avocado. Breng op smaak met zout en peper.
Verveel over 2-3 borden of kommen en besprenkel met de misodressing.
Diepe kom van Broste Nordic Sea uit de Plantaardigheidjes Shop
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst

© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten