Rode linzen- wortelsoep met curry kokoskruiden

Dit is nou typisch zo'n soepje die perfect past op momenten dat je geen zin hebt in ingewikkeld koken, maar wel behoefte hebt aan iets hartigs en vullends. Ideaal! En het past zowel bij koud winterweer, als een zomerse dag. Of de regenachtige zomerse dagen die we nu vaak zien...

Ik heb in dit recept de Kokos Curry kruiden gebruikt van Spicebar (*hier* verkrijgbaar), maar je kan natuurlijk ook je eigen favorieten kerrie of curry kruiden gebruiken, wees creatief!




Rode linzen- wortelsoep met curry kokoskruiden
4 pers
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 cm gember, geschild en geraspt
2 cup wortels, in blokjes
2 el kokos curry kruiden van Spicebar
1 cup rode linzen, gewassen
1 pak/blik tomatenstukjes op eigen sap
1 L (4 cup) bouillon (groente of uien-bouillon)
plantaardige olie of kokosolie
zout en versgemalen zwarte (kampot) peper

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en roer even mee. Voeg de wortelstukjes doe en roer voor een minuut of 2 mee samen met de kokos curry kruiden. Doe vervolgens de linzen en de tomatenstukjes erbij, voeg de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat een half uurtje zachtjes koken onder af en toe roeren.
Laat de soep iets afkoelen, pureer vervolgens in de blender of met de staafmixer. Indien de soep te dik is kun je wat water toevoegen om het te verdunnen. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.

Garnering: je kan zomerse bloemetjes gebruiken zoals mosterdbloempjes, daslookbloemen, vergeet-mij-nietjes etc maar ook kun je deze soep garneren met bv verse koriander of een dot sojayoghurt.





Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten