Noodle bowl met tofu




Dit gerechtje is eigenlijk zo simpel en zo lekker! Het meeste werk zit in het snijden van de groentes, en verder kun je er helemaal niets fout aan doen. Ja misschien de groentes te lang blancheren zodat ze veel te gaar worden. Dát is echt niet de bedoeling, de groentes moeten nog lekker knapperig zijn en hun verse smaak behouden.

Varieer verder gerust met wat je hier serveert. Bimi, peultjes, edamame, paksoi, Chinese kool, andere soorten paddenstoelen etc etc. Alles wat je lekker vindt kun je hier natuurlijk bij doen. De Japanse noodle bouillon is ideaal, geen gehannes met kruiden, deze kun je zo op je plank hebben staan, verdunnen en klaar is je noodle bouillon! Zo zet je een gezond, prachtig kleurrijk én lekker gerecht door de weeks zo op tafel.

Hoe je het naar binnen krijgt is een tweede :-) Ik eet eerst groentes en tofu met stokjes terwijl ik ze lekker door de bouillon haal en daarna slurp ik de bouillon op. Rick eet het met een vork en lepel en nuttigt het meer als een soep. Lekker kliederen en slurpen hoort erbij!




Noodle bowl met tofu 2 pers

3/4 cup Japanse noodle bouillon
2,5 cup water

75 gram Skinny Soba Somen Noodles 

1 cup sugar snaps
½ wortel in schijfjes
1 cup fijne reepjes rode kool
1 cup oesterzwam in reepjes

1 pakje tofu á 250 gram, in kleine blokjes
1 el kokosolie (of een andere olie om in te bakken)

1 limoen, in tweeën
verse koriander ter garnering

optioneel: gefermenteerde zwarte peper

Verhit in een grote platte koekenpan de kokosolie, bak hierin de tofu aan alle zijdes krokant goudbruin. Laat eerst een zijde goed knapperig worden voordat je ze steeds omroert.

Verwarm de Japanse Noodle Bouillon met het water op laag vuur in een pan.

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zorg dat je een zeef hebt of een schuimspaan.
Blancheer de groente en de oesterzwam  één voor één in het kokende water. Laat ze zakken in het kokende water in een zeef of haal ze eruit met een schiumspaan. Kook max 2 minuten, de rode kool mag zelfs korter.

Doe de soba somen noodles in de Japanse noodle bouillon en kook 3 minuten. Verdeel de groentes, oesterzwam en tofu over twee borden. Haal de noodles uit de bouillon (of giet af en vang de bouillon op) en leg bij de groentes.

Overgiet beide borden met de hete bouillon en garneer met verse koriander en (gefermenteerde) zwarte peper en serveer samen met een half limoentje.




Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Wat ziet je site er mooi uit zeg! Heel strak en mooi overzichtelijk. Heb je dat nou helemaal zelf veranderd? En de foto's zijn prachtig :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik heb een template aangeschaft, maar die moest ik uiteindelijk nog behoorlijk aanpassen naar mijn smaak. Behoorlijk werkje :-)

      Verwijderen
  2. CASINOS in Las Vegas | JtmHub
    ‎Stay in Las Vegas · ‎Stay in Las Vegas · 인천광역 출장안마 ‎Stay in Las Vegas · ‎Stay in Las 제주도 출장샵 Vegas 시흥 출장안마 · ‎Stay 서산 출장샵 in Las Vegas · 남원 출장마사지 ‎Stay in Las Vegas

    BeantwoordenVerwijderen