Amsterdam: pop-up restaurant Nieuw Terrein

Oei, mijn drie weken "vakantie" zijn al weer bijna voorbij! Zoveel gedaan en gezien maar daardoor nauwelijks tijd (en eerlijk is eerlijk ook geen zin) gehad om achter de computer te zitten om al onze culinaire avonturen uit te werken. Ik ga dat dan hopelijk alsnog de aankomende weken doen, hopelijk weet ik allemaal nog wat we hebben gedaan en te vertellen met hetzelfde enthousiasme als dat we het nuttigden.

Het eerste wat ik graag wil delen is ons etentje bij Nieuw Terrein in Amsterdam. Dat was zo bijzonder en fijn. Het weer speelde ook enorm mee, en we hadden een heerlijke dag achter de rug en dit was zo'n fijne afsluiter.


Nieuw Terrein is een pop-up restaurant. De twee jongens die dit initieerden gebruiken het restaurant La Maria in de rivierenbuurt op de dagen dat La Maria gesloten is. Superleuk idee natuurlijk om zo de markt te verkennen en ervaring op te doen! Op zondag- en maandag avond is het restaurant het domein van Nieuw Terrein en koken ze een prachtig 4-gangen plantaardig menu voor €30,00. In de maand augustus zijn ze zelfs 2 weken lang aan het koken dus houd hun facebook goed in de gaten.

Als je wil kun je er begeleidende wijnen bij laten serveren. Wijnliefhebbers als wij zijn hebben wij daarvoor ook gekozen en er zeker geen spijt van gehad. (Let op, ik weet niet of de wijnen vegan geklaard zijn! ik heb dat ook niet nagevraagd). De wijnen waren ook echt zalig en weer zo anders dan we eerder hebben geproefd.


Als je er wil eten: reserveer! Toen wij er zaten was het helemaal vol en kwamen er ook nog regelmatig mensen langslopen die graag wilden eten, maar helaas.

Ik vind het concept geweldig: serveren wat er die avond gemaakt wordt en niet kiezen van de kaart. Naast dat je zo natuurlijk veel minder afval hebt (je kan gerichter inkopen), vind ik het zelf ook erg fijn om niet te hoeven kiezen en je gewoon te laten verrassen. Nu kan ik mij voorstellen dat dat een beetje eng is als je wat eenkennig bent met eten, maar aangezien wij alles lusten behalve dierenleed vind ik het altijd een verademing.

Wat hebben wij gegeten?


Als eerste kregen we een amuse; dit was een frisse salade met citrusvruchten.
Erbij konden we kiezen voor een alcoholische aperatief of een non-alcoholische waterkefir. Omdat ik mij had laten vertellen dat deze erg lekker was heb ik de waterkefir genomen, en Rick de mousserende wijn. De waterkefir was inderdaad zalig!Voorgerecht was gegrilde kropsla met een vinaigrette, zonnenbloempitjes en diverse groene wilde kruiden; met name de venkel was erg lekker erbij! De wijn die hierbij werd geschonken was Domaine Jean-Marc Bernhard, Pinot Blanc, Alsace, France; een van de lekkerste van de hele avond!Koude amandelsoep met witte druiven, lavendelolie en geroosterde amandel. Deze was echt zalig! Hier had ik nog wel 3 bordjes van op kunnen eten :-) Hierbij werd heel leuk eens een rosé geschonken! Zo fijn en passend bij het weer:  Domaine Jean Teiller, Menetou-Salon Rose, Loire, FranceHet hoofdgerecht was gerookte bloemkool & puree, cantharellen in rode peper, geroosterde lente-ui. Erg lekker, vooral de puree. Er werd een rode wijn bij geschonken: Domaine Stéphane Guion,Bourgueil Cuvee Domaine Rouge (100% Cabernet Franc ), Loire, FranceHet nagerecht vond ik een klein beetje tegenvallen ten opzichte van de vorige gerechten. Zowel qua opmaak als qua smaken: griesmeel met gestoofde kersen en hazelnoten. Ik vond het meer iets voor de herfst. Een eerder dessert was bijvoorbeeld chocolate ganache and white wine poached peach en dat zag er toch veel mooier uit en klinkt ook lekkerder. Jammer, maar de dessert wijn die erbij zat maakte héél veel goed; die was echt zalig! Domaine des Forges, Coteaux du Layon st Aubin,  Loire, France


Al met al een zalige avond gehad, door de omgeving, heerlijke vegan eten, prachtige wijnen, en enthousiaste Siem (een van de initiatiefnemers). Dankjewel!

Nieuw Terrein
Vechtstraat 79
Amsterdam
zondag & maandag 18:00 - 21:00
reserveren: 06 21857900
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten