Afgelopen vrijdag hebben we weer eens een bezoekje gebracht aan Herberg Het Volle Leven, een fijne plek op de grens van Friesland en Drenthe. Ditmaal bleven we er niet overnachten, maar die mogelijkheid is er zeker en absoluut aan te raden.
Het eten is er sowieso vegetarisch en op verzoek maken ze het 3-gangen diner veganistisch. Het was zalig weer dus we konden lekker buiten zitten, terwijl er een houtvuur werd opgestookt en de prachtige en lieve herberg honden ons gezelschap konden houden.
Helaas was er geen rosé, ondanks dat deze wel op de kaart staat dus ik ging voor de eerste ronde voor een frisse droge witte wijn en bij het hoofdgerecht nam ik en rode wijn. Beide erg smakelijk!
Als amuse kregen we een gazpacho met gegrilde courgette, aubergine en een cherry tomaatje. Lekker fris met veel knoflook. Er werden broodjes op tafel gezet met een tomaten tapenade.
Het voorgerecht was een bietencarpaccio met in het midden een bonenstoofje met artisjok en heerlijke tomaat. Een tahin sausje paste er perfect bij. Het safraan krokantje erbovenop zag er prachtig uit, maar qua smaak vonden we het niet heel bijzonder. De bonen, artisjok en tomaat vond ik echter iets om zeker te onthouden, dat was zo lekker!
Het hoofdgerecht was een paddenstoelensaus, spinazie, een aubergine gevuld met zoete aardappel, paarse mais koekje en diverse paddenstoelen. Ook weer zeer smaakvol, de rode wijn paste hier erg goed bij.
Dessert was twee onderdelen: een appel uit de oven met bladerdeeg en kaneelsorbet ijs. Ik vond vooral de appel uit de oven heel erg lekker! Het lag echter wel behoorlijk zwaar op de maag, maar een plek voor een toetje is er natuurlijk altijd :-)
Al met al hebben we weer zalig gegeten. Wat we wel jammer vonden is dat er niet meer naar het seizoen is gekookt. Het is lente, op de rand zomer en Herberg Het Volle Leven heeft een eigen moestuin. Ik zou in dit jaargetijde wat lichtere gerechten met wat meer fris lentegroen verwachten. Raapsteeltjes, peultjes, groene asperges, venkel, aardbeien etc.
Dat deed echter niet af aan de smaken, absolute aanrader om er heen te gaan, en als je kan een wandeling te maken in de prachtige, bosrijke omgeving.
Herberg Het Volle Leven
Oude Willem 5
8426 SM Appelscha
www.hetvolleleven.com
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten