Appelscha: Herberg Het Volle Leven

Afgelopen vrijdag hebben we weer eens een bezoekje gebracht aan Herberg Het Volle Leven, een fijne plek op de grens van Friesland en Drenthe. Ditmaal bleven we er niet overnachten, maar die mogelijkheid is er zeker en absoluut aan te raden.

Het eten is er sowieso vegetarisch en op verzoek maken ze het 3-gangen diner veganistisch. Het was zalig weer dus we konden lekker buiten zitten, terwijl er een houtvuur werd opgestookt en de prachtige en lieve herberg honden ons gezelschap konden houden.

Helaas was er geen rosé, ondanks dat deze wel op de kaart staat dus ik ging voor de eerste ronde voor een frisse droge witte wijn en bij het hoofdgerecht nam ik en rode wijn. Beide erg smakelijk!


Als amuse kregen we een gazpacho met gegrilde courgette, aubergine en een cherry tomaatje. Lekker fris met veel knoflook. Er werden broodjes op tafel gezet met een tomaten tapenade.

Het voorgerecht was een bietencarpaccio met in het midden een bonenstoofje met artisjok en heerlijke tomaat. Een tahin sausje paste er perfect bij. Het safraan krokantje erbovenop zag er prachtig uit, maar qua smaak vonden we het niet heel bijzonder. De bonen, artisjok en tomaat vond ik echter iets om zeker te onthouden, dat was zo lekker!


Het hoofdgerecht was een paddenstoelensaus, spinazie, een aubergine gevuld met zoete aardappel, paarse mais koekje en diverse paddenstoelen. Ook weer zeer smaakvol, de rode wijn paste hier erg goed bij.


Dessert was twee onderdelen: een appel uit de oven met bladerdeeg en kaneelsorbet ijs. Ik vond vooral de appel uit de oven heel erg lekker! Het lag echter wel behoorlijk zwaar op de maag, maar een plek voor een toetje is er natuurlijk altijd :-)


Al met al hebben we weer zalig gegeten. Wat we wel jammer vonden is dat er niet meer naar het seizoen is gekookt. Het is lente, op de rand zomer en Herberg Het Volle Leven heeft een eigen moestuin. Ik zou in dit jaargetijde wat lichtere gerechten met wat meer fris lentegroen verwachten. Raapsteeltjes, peultjes, groene asperges, venkel, aardbeien etc.

Dat deed echter niet af aan de smaken, absolute aanrader om er heen te gaan, en als je kan een wandeling te maken in de prachtige, bosrijke omgeving.

Herberg Het Volle Leven
Oude Willem 5
8426 SM Appelscha
www.hetvolleleven.comPrint Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten