Vegafit balletjes in Marokkaanse saus en couscous

Kennen jullie de balletjes van Vegafit al? Deze fijne producten zijn al enige tijd verkrijgbaar bij Albert Heijn.  De 10 (!) producten van Vegafit zijn allemaal 100% plantaardig en ook nog eens palmolie vrij. De balletjes hebben een fijne structuur en ideaal om te gebruiken in die vertrouwde gerechten waar je altijd kleine balletjes door deed: pastasaus, lekker met pindasaus etc. Ik kreeg wat producten om te proberen en ik ben er erg enthousiast over! Hopelijk worden ze wat makkelijker verkrijgbaar, zeker nu Tivall heeft besloten weer kippenei te gebruiken in de meeste producten. Hier heb ik de lekkere Vegafit balletjes ze in een Marokkaanse saus verwerkt, heerlijk met couscous.




Vegafit balletjes in Marokkaanse saus en couscous 2 pers
1 pakje vegafit balletjes, of andere vegan gehaktballetjes
1 pakje of blik tomatenstukjes in saus
1 ui, in stukjes
Marokkaanse kruidenmix:
4 tl kaneel
1 tl knoflook
1 tl uienpoeder
1 tl tijm
½ tl gemberpoeder
2 tl komijn
½ tl gemalen kruidnagel
3 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen zwarte kampot peper

1 cup couscous
handje rozijnen
Couscouskruidenmix:
2 tl gemalen korianderzaad
1,5 tl kaneel
1 tl gemalen komijnzaad
½ tl kurkuma
½ tl cayennepeper
1 tl vers gemalen zwarte kampot peper

½ stronk broccoli, in roosjes
½ stronk bloemkool, in roosjes
½ cup dop- of tuinerwtjes
sesamzaadjes voor garnering
zout, peper, plantaardige olie

Verwarm de oven voor op 200C.

Verspreid de broccoli- en bloemkoolstronkjes over een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Besprenkel met zout en eventueel wat olie en zet ze in de oven tot ze beginnen te verkleuren maar nog wel beetgaar zijn. Ongeveer 20 minuten.

Doe de couscous in een schaal, meng de couscouskruidenmix erdoor, de rozijntjes en overgiet de couscous met 1½ cup kokend heet water. Roer even door, zet afgedekt weg.

Verhit in een klein pannetje wat olie en fruit hierin het uitje. Voeg de Marokkaanse kruidenmix toe en wanneer het geurig wordt voeg je de tomatenstukjes toe. Laat op een zacht vuur pruttelen. Voeg na 10 minuten de Vegafit balletjes toe en warm mee op. Proef of de saus op smaak is en kruid eventueel bij met wat zout.

Verwarm de erwtjes in wat vocht, giet af.

Roer de couscous door met een vork. Breng op smaak met zout.
Verdeel de couscous over twee borden, doe de saus met balletjes erbij, en vervolgens de broccoli, bloemkool en tuinerwtjes.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Vegafit is inderdaad een fijn merk! Hun "kipnuggets" zijn ook heel lekker, je zou niet denken dat het geen "echt" vlees is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er echt verrukkelijk uit. Dit recept neem ik mee voor mijn volgende weekmenu! Verkopen ze ze ok bij ah?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas nog niet.. we moeten er maar om blijven vragen zodat ze weten dat de wens er in ieder geval is.

      Verwijderen