Salade van gegrilde venkel, spelt, edamame en een sojadressing
Ja! Eindelijk is het mooie weer begonnen! En dan krijg ik natuurlijk trek in lekkere maaltijdsalades met veel groen. Deze salade draait om de gegrilde venkel die je wanneer het heet van de grill komt even door de dressing haalt, de spelt geeft de salade body. De spelt kun je weglaten als je het als lunch wil eten, of je kan het vervangen door bv noodles of een andere leuke volkoren graan die je er lekker bij lijkt.
De venkel en peultjes kocht ik vers bij De Keukentuin. Daar hadden ze net de eerste oogst van eigen bodem! Zo fijn om zulke verse mooie jongen producten te eten.
Salade van gegrilde venkel, spelt, edamame en een sojadressing
3 personen
1 cup speltkorrels, een nacht geweekt, en afgespoeld (of kies voor rijst, noodles of laat het weg)
1 stuk kombu (ongeveer 10 cm)
½ cup edamame boontjes (al gedopt uit schil, koop je ze in schil neem dan ongeveer 3 cup boontjes, kook deze 5 minuten en haal ze uit de schil)
200 gram verse peultjes, afgehaald
1½ cup cherry tomaatjes , gehalveerd
100 gram babyspinazie
2 kleine venkelknollen , in dunne plakken gesneden van ongeveer een halve cm
2 el sesamzaadjes (even extra voor garnering)
3 el olie
6 el sojasaus
1 el bruine rijstazijn
1 tl mirin
sap van ½ citroen
(rode kampot) peper, vers gemalen
Wanneer de spelkorrels een nacht (of 8 uur hebben geweekt) spoel je ze af en breng je ze aan de kook met wat water en de kombu. Laat een uurtje koken (roer af en toe de kombu rond).
Kook ondertussen eventueel de edamame boontjes indien je ze in schil hebt gekocht voor 5 minuten en dop de boontjes uit de schil.
Haal de peultjes af en blancheer ze 2-4 minuten (afhankelijk van hoe jong en vers ze zijn).
Meng de ingrediënten voor de dressing: sesamzaadjes, olie, sojasaus, bruin rijstazijn, mirin, citroensap.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de venkel aan beide zijdes tot ze mooie grill strepen hebben. Haal ze als ze nog warm zijn door de sojadressing
Giet de speltkorrels af wanneer ze gaar zijn, bestrooi met de vers gemalen kampot peper. Verdeel de spinazie over 3 borden, en verdeel de spelt hierover. Maak het bord op met de peultjes, gegrilde venkel, edamame boontjes, en cherry tomaatjes. Besprenkel met nog wat sojadressing en eventueel wat extra sesamzaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten