Ramen, is een Japanse noodle soep is van oorsprong een simpele bouillon met een bepaalde soort noodles erin, zie je tegenwoordig in allerlei variaties.
Het is een Japans gerecht met Chinese invloeden. Eigenlijk was het een hartige goed vullende maaltijd voor mensen die weinig geld hadden, net zoals wij soep ook zo kenden. Inmiddels kan het ook als een zeer luxe soep geserveerd worden en kun je het zo exclusief maken als je zelf wil.
In Japan zijn er zelfs speciale ramen restaurants!
Helaas worden voor de meeste ramen dierlijke bouillon gebruikt. Ikzelf vind uienbouillon altijd een fijne vervanger voor bv kippenbouillon. Om deze ramen rijker te maken heb ik sojamelk gebruikt.
Een heerlijke comfort soep, kommetje op schoot, spannende serie aan en slurpen maar :-)
Miso ramen met tofu
Miso pasta:
1 sjalotje, fijngesnipperd
1/4 cup donkere miso (bv gerstmiso)
1/4 cup zoete lichte miso
1 el sambal
3 teentjes knoflook, grof gehakt
2 cm gember, gesnipperd
2 el mirin
1 el plantaardige olie
½ el sesamolie
1 pakje tofu, in blokjes
1 pakje gemengde paddenstoelen, grof gesneden
3 cups / 750 ml plantaardige bouillon (ik gebruik uienbouillon)
2 cups / 500 ml ongezoete sojamelk
100 gram Skinny Soba Somen noodles
plantaardige olie
garnering:
lente ui, in ringetjes
verse koriander (optioneel)
gesnipperd, gedroogd zeewier (optioneel)
Meng alle ingrediënten voor de miso pasta en meng met een staafmixer, of keukenmachine.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak hierin de blokjes tofu rondom knapperig goudbruin. Voeg 1 eetlepel van de misopasta toe en roer goed om en bak even mee. Zet apart.
In een diepe pan wat olie verhitten en bak hierin de paddenstoelen, samen met een eetlepel van de misopasta tot ze geslonken zijn en beginnen te verkleuren.
Voeg de plantaardige (uien) bouillon toe en de ongezoete sojamelk en verhit op een laag vuur. Wanneer het tegen het koken aanzit voeg je de misopasta toe. Dit kun je doen door deze eerst met wat heet vocht te verdunnen zodat het niet klontert, of doe het in een zeefje, laat deze hangen in de bouillon en druk door de zeef met een lepel.
Kook ondertussen de noodles en spoel af met koud water.
Verdeel de noodles in twee á drie diepe borden. Giet de soep over de noodles heen, verdeel de tofu en bestrooi met lente ui, koriander en gesnipperd zeewier.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten