Groningen: Restaurant Paviljoen Sterrebos


Afgelopen zaterdag zijn we wezen eten bij Paviljoen Sterrebos, een restaurant dat vlak bij mijn kantoorbaan zit en waar ik eigenlijk geen weet van had tot een fb vriendin daar was geweest. Ze had een vegan menu gehad en het zag er geweldig uit!

We hadden reden om iets te vieren dus reserveerde ik bij Paviljoen Sterrebos en vroeg van te voren of ze een vegan menu konden samenstellen. Geen probleem!

Paviljoen Sterrebos zit  al 3 jaar op het terrein bij duo, vlakbij station Groningen Europapark. Ideaal voor als je een wijntje wil drinken (aan te raden). Het ligt in een mooi aangelegd parkje beschut achter de struiken, vandaar dat het mij niet eerder was opgevallen.
Het concept van dit restaurant is de afgelopen jaren iets veranderd, mogelijk dat het eerdere concept ook niet zo aansprak. Nu richten ze zich meer op fine dining.

Ze werken met een kaart, maar je kan ook kiezen voor een verassingsmenu met 3, 4, 5 of 6 gangen.
Op de kaart zelf staan helaas geen veganistische gerechten en slechts een enkel vegetarisch hoofdgerecht, hopelijk verandert dat nog in de toekomst en kunnen ook mensen die om dieren en het milieu geven direct binnen stappen zonder het van te voren hoeven aan te geven.

Het zou in ieder geval goed passen bij het prachtige moderne interieur, mooie groene planten en het vlotte enthousiaste personeel. De entree is even zoeken, maar binnen vind ik het echt prachtig! Vanuit de open frisse ruimte kijk je door de grote ramen naar buiten en het aangelegde parkje. Het interieur is een combinatie van donker industrieel met naturel hout en plantgroen. Erg mooi!



We werden hartelijk ontvangen en kregen het menu wat voor ons bedacht was die avond door chefkok Thomas Beekhuis uitgeprint. Gelukkig maar, want ik ben eigenlijk heel erg slecht in het onthouden wat ze mij allemaal voorschotelen (en je een wijnarrangement erbij hebt..). Ook de voorpret is dan erg leuk! Wel blijkt dat ik erg slecht ben in het raden wat voor een wijn we erbij gaan krijgen, maar ik ben dan ook geen sommelier maar een gepassioneerd wijndrinkster :-))

Het werd een 4 gangen menu, met nog wat amuses en een heerlijk bijpassend wijn arrangement.
Wat kwam er allemaal voorbij?

We kregen wat lekkere olijfjes en gezouten nootjes op tafel geserveerd. Ook kwam er olijfolie op tafel met schattige kleine vers gebakken witte broodjes. We konden deze nog aangevuld krijgen als het ons beviel, en uiteindelijk hebben we alle 10 de bolletjes opgegeten die speciaal voor ons die avond gebakken waren :-)

Als amuse een rijst (?of was het tapioca?) kroepoek, komkommer, radijs, avocado en iets met limoen. Erbij kregen we een Crémant de Loire Brut van  Marquis de Goulaine geserveerd als aperitief.

 

 

Het voorgerecht was werkelijk prachtig. Gebrande tomaat, gepofte specerijen, diverse looksoorten zoals look zonder look en daslook en heerlijke knapperige rietscheutjes, versierd met mooie lente bloemetjes badend in een lekker gelei bouillon. Mijn favoriet!

Hier kregen we een Viognier, Tournon sur Rhone uit Frankrijk geschonken.

Het tussengerecht was een gele curry met lieve vrouwe bedstro, gekonfijte aubergine, versierd met kamille en wilde postelein en weer zo'n prachtig kroepoekje bestrooid met specerijen.
Vooral de gekonfijte aubergine was erg leuk! Het lijken net coquilles qua vorm, en je herkent nauwelijks de aubergine structuur.

Hier kregen we een D`Athis Chardonnay Despres, uit Zuid Afrika  bij geschonken.

 

Als hoofdgerecht kregen we zoveel kleine gerechtjes op één bord dat het eigenlijk teveel is om op te noemen. Dit was Rick z'n favoriete gerecht, ik vond het iets teveel verschillende smaken, maar het was absoluut zalig! Artisjok in vliesbloesemazijn, witte & groene asperges, gekiemde linzen, gefermenteerde groentes en een krokantje van aardappel en andijvie. Prachtig!

En hier kregen we een lichte rode wijn bij geschonken: Peter Zemmer Vernatsch Schiava 2016 uit Italië

 

Het dessert was echt een hele fijne afsluiter die door de chef persoonlijk werd gebracht. Jammer genoeg werd het al wat donkerder en heb ik er niet zo'n mooie foto van kunnen maken als waar het gerecht recht op had, wat was dit lekker.....Gemarineerde rabarber, aardbeitjes (die ook ergens mee behandelt waren, maar ik weet even niet meer wat), pure chocolade en magnolia. ZALIG.

De dessertwijn die hierbij werd geschonken was niet te zoet, en paste perfect bij de rabarber: Muscat de Rivesaltes Chateau Saint Roch.

Bij de thee kregen we nog 3 kleine gerechtjes als afsluiter: ananas met leuke vergeet-mij-nietjes, banaan mooi opgemaakt en een pure chocolade bolletje (niet op de foto). Allemaal zo met zorg gemaakt en opgediend. Heel erg mooi en lekker!

 

Al met al hebben we een heerlijke avond gehad en genoten van het eten, de wijnen en de entourage. Ik vind het een aanwinst voor Groningen en we komen hier zeker terug. Zeker ook om er te lunchen met vriendinnetjes! Wel aangeven bij de reservering dat je graag veganistisch wil eten, de standaard kaart is alles behalve diervriendelijk helaas. Hopelijk in de toekomst komt er standaard een veganistisch gerecht (hopelijk meerdere) op de kaart!

Paviljoen Sterrebos
Helperzoom 3b,
9722 BD Groningen
050 5532505
www.paviljoensterrebos.nl





Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten