maandag 27 maart 2017

Raw amazake taartje



Over Amazake, het traditionele dessertdrankje zonder suiker uit Japan, schreef ik eerder al een uitgebreide blog (die kun je *hier* terugvinden). Je kan er zoveel kanten mee op, ontbijt, desserts maar ook leuke taartjes!

Dit taartje geeft echt dat lentegevoel. Verwacht geen heel zoet taartje het is sowieso zonder geraffineerde suiker, maar ook niet heel sterk gezoet met andere middelen; ben je wel een zoetekauw voeg dan wat meer rijststroop toe of een ander zoetmiddel.

Voor het decoreren kun je natuurlijk je fantasie de vrije loop laten gaan, vers fruit staat ook prachtig!



Raw amazake cashew taartje
bodem:
½ cup amandelmeel
½ fijne kokosrasp
snuf zout
2 el rijststroop (of meer naar smaak, proef!)
1 flinke el zachte / bijna gesmolten kokosolie
snufje vanillepoeder

Vulling:
1 cup ongebrande cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
2/3 cup amazake
2 el kokosolie (zacht / bijna gesmolten)
1/2 cup silken tofu, firm
1 tl limoensap
½ - 1 tl bietenpoeder
2-4 el rijststroop of een ander zoetmiddel (meer naar smaak)
snuf zout

optioneel:
pistache kruim
eetbare bloemetjes

Maal alles voor de bodem in een keukenmachine, proef of het op smaak is en pas eventueel aan.

Om ervoor te zorgen dat de bodem en vulling niet aan de vormpjes vastkleven kun je deze bedekken met bakpapier.

Verdeel de bodem over ronde vormpjes. Druk goed aan en zet weg in de koeling om uit te harden terwijl je de vulling maakt.

Blend alles voor de vulling in een blender tot een glad mengsel. Hoe gladder hoe beter, schraap vaak even de wanden van de blender naar beneden schoon zodat alles mee gaat met draaien.

Giet/verdeel het mengsel over de bodem. Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.

Bestrooi de taartjes eventueel met pistachekruim of bloemetjes van het seizoen om het te decoreren.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis