Aziatische noodle & tofu salade met kokosdressing
Als vegan wil je eigenlijk geen projecten ondersteunen die vlees promoten. Maar soms, soms krijg ik juist inspiratie van bv kookboeken en tijdschriften waarin ze vlees verwerken in recepten en kriebelt het enorm om de recepten juist diervriendelijk te maken. Zo ook dit recept, oorspronkelijk helemaal niet diervriendelijk, maar de combinaties klonken wel erg goed. Ik ben toen gaan experimenteren met tofu en de Japanse noodle bouillion van Clearspring blijkt een fijne vervanger te zijn voor vissaus! Ook leer ik steeds beter de fijne pepers te combineren die ik in huis heb. De Andaliman peper heeft een hele fijne pittigheid en een krachtige citrus smaak die heel veel weg heeft van de kaffir limoen. Twee in één!
Aziatische noodle & tofu salade met kokosdressing 2 pers
2 cm gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 pakje gerookte amandel sesam tofu, in plakjes (natuurwinkel)
scheut olie
1 bos Thaise basilicum (of gewone basilicum), (1 cup) grof gehakt
1 bos koriander, ( 1 cup) grof gehakt
1 komkommer, in dunne reepjes of met de spiralizer
½ krop Chinese kool, in fijne reepjes of geraspt
75 gram sobanoodles
zout
dressing:
3/4 cup kokosroom/creme/romige kokosmelk
3 tl Japanse Noodle bouillon
1 tl limoenschil
1 tl gemalen andaliman peper of 1 kaffir limoen blad
garnering:
verse koriander & (Thaise) basilicum
gezouten cashewnoten, grof gehakt
Meng in een bak de gember, knoflook en wat olie en leg hierin de tofu. Zet even weg om in te laten trekken.
Maak de dressing. Gebruik je andaliman peper roer dan alles door elkaar. Gebruik je vers limoenblad gebruik dan de staafmixer om alles tot een glad geheel te maken.
Verhit een grillpan en grill de tofu plakjes tot ze mooie grillstrepen hebben
Snijd de komkommer, Chinese kool en de kruiden. Zet water op en kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.
Vermeng de Chinese kool, komkommer, noodles en de kruiden in een grote bak. Meng hier de dressing doorheen. Breng op smaak met zout indien nodig.
Serveer en bestrooi met koriander, Thaise Basilicum en lekker veel cashewnoten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten