Aziatische noodle & tofu salade met kokosdressing


Als vegan wil je eigenlijk geen projecten ondersteunen die vlees promoten. Maar soms, soms krijg ik juist inspiratie van bv kookboeken en tijdschriften waarin ze vlees verwerken in recepten en kriebelt het enorm om de recepten juist diervriendelijk te maken. Zo ook dit recept, oorspronkelijk helemaal niet diervriendelijk, maar de combinaties klonken wel erg goed. Ik ben toen gaan experimenteren met tofu en de Japanse noodle bouillion van Clearspring blijkt een fijne vervanger te zijn voor vissaus! Ook leer ik steeds beter de fijne pepers te combineren die ik in huis heb. De Andaliman peper heeft een hele fijne pittigheid en een krachtige citrus smaak die heel veel weg heeft van de kaffir limoen. Twee in één!

   
Diep bord: Nordic Sea van Broste Copenhagen
Spicebar Andaliman Peper

Aziatische noodle & tofu salade met kokosdressing 2 pers
2 cm gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 pakje gerookte amandel sesam tofu, in plakjes (natuurwinkel)
scheut olie

1 bos Thaise basilicum (of gewone basilicum), (1 cup) grof gehakt
1 bos koriander, ( 1 cup) grof gehakt
1 komkommer, in dunne reepjes of met de spiralizer
½ krop Chinese kool, in fijne reepjes of geraspt
75 gram sobanoodles
zout

dressing:
3/4 cup kokosroom/creme/romige kokosmelk
3 tl Japanse Noodle bouillon
1 tl limoenschil
1 tl gemalen andaliman peper of 1 kaffir limoen blad

garnering:
verse koriander & (Thaise) basilicum
gezouten cashewnoten, grof gehakt

Meng in een bak de gember, knoflook en wat olie en leg hierin de tofu. Zet even weg om in te laten trekken.

Maak de dressing. Gebruik je andaliman peper roer dan alles door elkaar. Gebruik je vers limoenblad gebruik dan de staafmixer om alles tot een glad geheel te maken.

Verhit een grillpan en grill de tofu plakjes tot ze mooie grillstrepen hebben

Snijd de komkommer, Chinese kool en de kruiden. Zet water op en kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.

Vermeng de Chinese kool, komkommer, noodles en de kruiden in een grote bak. Meng hier de dressing doorheen. Breng op smaak met zout indien nodig.

Serveer en bestrooi met koriander, Thaise Basilicum en lekker veel cashewnoten.



Diep bord: Nordic Sea van Broste Copenhagen


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram