Pasta met romige zongedroogde tomaten kikkererwtencrème

Een heerlijk gerecht die voedzaam en gezond is. Essentieel zijn goede zongedroogde tomaatjes. Bij de meeste supermarkten liggen in de verskoeling bij de tapas heerlijke gedroogde tomaatjes op olie en kruiden die niet helemaal ingedroogd zijn (bijvoorbeeld *deze*). De helft van de verpakking gebruik je voor de saus, de andere helft voeg je later toe.

Het gerecht is voor 4 personen, ben je met 2 personen, maak dan alsnog de tomaten kikkererwten crème volgens recept: je kan de andere helft als broodbeleg gebruiken en is in de basis gewoon een hummus!Pasta met romige zongedroogde tomaten kikkererwtencrème 4 personen

Romige zongedroogde tomaten kikkererwtenroom
1 blik kikkererwten (ong 300 gram), uitgelekt
1 teentje knoflook, grof gehakt
60 gram half zongedroogde tomaatjes (vers koeling bij de tapas)
2 el tahin
snuf cayennepeper
water
olijfolie naar smaak/behoefte
zout
versgemalen kampot peper

Blend de bovenstaande ingrediënten met een staafmixer of kleine blender, voeg naar behoefte water of olie toe om het een gladde romige massa te maken.
Breng op smaak met zout en flink wat peper.

500 gram volkoren (spelt)pasta/penne
400 gram gewassen spinazie
70 gram half zongedroogde tomaatjes (vers koeling bij de tapas)
geroosterde pijnboompitten en/of zonnebloempitten
handje gesneden verse platte peterselie
optioneel: olijfpoeder
zout
versgemalen kampot peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, en rooster eventueel de pijnboom- en/of zonnebloempitten indien nodig.
Stoom de spinazie 5 minuten, of voeg de laatste minuut toe aan het kookwater van de pasta.

Giet de pasta af, meng de zongedroogde tomaten kikkererwtencrème er doorheen en de spinazie indien deze er nog niet doorheen zat. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de zongedroogde tomaatjes die je eventueel kleiner snijd, de pijnboom- en/of zonnebloempitten, peterselie en eventueel de olijfpoeder.Print Friendly and PDF

1 opmerking: