Een heerlijk gerecht die voedzaam en gezond is. Essentieel zijn goede zongedroogde tomaatjes. Bij de meeste supermarkten liggen in de verskoeling bij de tapas heerlijke gedroogde tomaatjes op olie en kruiden die niet helemaal ingedroogd zijn (bijvoorbeeld *deze*). De helft van de verpakking gebruik je voor de saus, de andere helft voeg je later toe.
Het gerecht is voor 4 personen, ben je met 2 personen, maak dan alsnog de tomaten kikkererwten crème volgens recept: je kan de andere helft als broodbeleg gebruiken en is in de basis gewoon een hummus!
Pasta met romige zongedroogde tomaten kikkererwtencrème 4 personen
Romige zongedroogde tomaten kikkererwtenroom
1 blik kikkererwten (ong 300 gram), uitgelekt
1 teentje knoflook, grof gehakt
60 gram half zongedroogde tomaatjes (vers koeling bij de tapas)
2 el tahin
snuf cayennepeper
water
olijfolie naar smaak/behoefte
zout
versgemalen kampot peper
Blend de bovenstaande ingrediënten met een staafmixer of kleine blender, voeg naar behoefte water of olie toe om het een gladde romige massa te maken.
Breng op smaak met zout en flink wat peper.
500 gram volkoren (spelt)pasta/penne
400 gram gewassen spinazie
70 gram half zongedroogde tomaatjes (vers koeling bij de tapas)
geroosterde pijnboompitten en/of zonnebloempitten
handje gesneden verse platte peterselie
optioneel: olijfpoeder
zout
versgemalen kampot peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, en rooster eventueel de pijnboom- en/of zonnebloempitten indien nodig.
Stoom de spinazie 5 minuten, of voeg de laatste minuut toe aan het kookwater van de pasta.
Giet de pasta af, meng de zongedroogde tomaten kikkererwtencrème er doorheen en de spinazie indien deze er nog niet doorheen zat. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de zongedroogde tomaatjes die je eventueel kleiner snijd, de pijnboom- en/of zonnebloempitten, peterselie en eventueel de olijfpoeder.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen